Menú de navegació

Olis vegetals

Els olis vegetals són aquells que tenen una base natural, és a dir, que provenen dels girasols, olives o d’altres llavors

Si tens petites quantitats d’olis vegetals pots dur-los a la deixalleria municipal, la deixalleria mòbil, la minideixalleria mòbil o als dos mercats municipals. Hi podràs deixar els envasos de plàstic omplerts amb oli de fregir o el de conserves.


Sabies que...?

L’oli de cuina genera problemes ambientals quan el llencem a la xarxa de clavegueram perquè la seva degradació és molt lenta i perjudica el funcionament de l’Estació Depuradora.

Si aquest oli es porta a una planta de tractament es pot reciclar per reutilitzar-lo com a matèria primera en altres processos industrials.

L’Ajuntament de Viladecans porta l’oli vegetal a la deixalleria, on una empresa recuperadora el va a buscar per transformar-lo posteriorment en biodiesel.

Amb la teva ajuda, Viladecans més net!

Olis minerals

Els olis minerals són els que utilitzen els vehicles automòbils i les indústries com a lubricants. 

Si tens petites quantitats d’olis minerals pots dur-lo a la deixalleria municipal, deixalleria mòbil o la minideixalleria móvil


Sabies que...?

Els olis usats són rics en sulfurs, clor i metalls, procedents dels additius que duen i del desgast dels motors i maquinària. Aquests compostos són altament contaminants.

Un sol litre d’oli usat pot contaminar un milió de litres d’aigua.

La recollida selectiva permet dur-los a una planta de tractament on es regeneren per utilitzar-los com a matèria primera.

Es porta a una empresa de reciclatge (en el cas de Catalunya se’n encarrega l’empresa CATOR S.A.), on aquest oli es destil·la i refina . Els productes que s’obtenen d’aquest procés es tornaran a comercialitzar.

Amb la teva ajuda, Viladecans més net!