Menú de navegació

Submenú lateral

Contactar amb l'Ajuntament de Viladecans
Ajuntament de Viladecans
Jaume Abril, 2
tel. 93 635 18 00
 

URBACT/USEAct

 

USEAct. Tècnics europeus estudien la renovació del Polígon Centre

URBACT és un programa d’intercanvi de bones pràctiques per al desenvolupament sostenible de les ciutats en el qual han participat més de 500 ciutats europees de 29 països d’Europa.

Un dels projectes que inclou és USEAct, del qual Viladecans forma part juntament a 9 ciutats i regions d’Itàlia, Romania, Espanya, Regne Unit, Irlanda, Eslovàquia, Noruega i Letònia. 

En aquest projecte s’ha estudiat s’ha estudiat com es podria remodelar el Polígon del Centre de la nostra ciutat, un dels més ‘veterans’ doncs fa més de 30 anys que es va construir, per fer-lo més sostenible i competitiu.

Pla d'accions

Amb la col·laboració d’un grup de treball local i després d’una feina de 2 anys, s’hi ha establert un pla d’accions per remodelar el polígon dividit en 4 eixos:

1. la solució de deficiències estructurals
2. la integració amb la resta de la ciutat
3. la millora de la competitivitat
4. l’increment de la sostenibilitat

Amb aquest full de ruta, l’Ajuntament establirà els propers anys, amb la participació del teixit empresarial, les fórmules per modernitzar aquest polígon industrial que compta amb 303 espais d’activitat, el 72 % dels quals estan ocupats per 167 empreses en funcionament.

El pla d'accions es va presentar el 15 d'abril de 2015, durant la clausura del projecte, en la qual va participar mig centenar de persones, entre els que hi havia empresaris del sector d’activitat, experts i tècnics de l’administració.