La pagesia, un pilar de la Fira de Sant Isidre

Sabies que a Viladecans hi ha 700 hectàrees dedicades a l'agricultura o que en els nostres camps s'hi cultiven 10 varietats de tomaquets i fins a 35 verdures i fruites diferents? Sabies que la producció d'hortalisses del Parc Agrari suposen el 15% de Catalunya? Sabies que els productes dels cultius viladecanencs poden passar del camp al plat en menys de 24 hores? És per dades com aquestes i per donar a conèixer el patrimoni agrícola de Viladecans que aquest any la pagesia té un paper destacat a la Fira de Sant Isidre.

La parada de pagès, situada al davant de l'edifici del Cúbic, vendrà durant tot el cap de setmana els productes cultivats per la Cooperativa Agrícola. L'impuls dels pagesos es demostra amb iniciatives com l'Agrobotiga de Viladecans, un projecte que en menys d'un mes permetrà a tots els viladecanencs i viladecanenques comprar directament als pagesos cada dia. L'estand de l'Ajuntament també ha fet un reconeixement a la proximitat i qualitat de la nostra pagesia organitzant tallers perquè els nens i nenes fessin les seves paneres amb productes agrícoles. Un espai perquè la creativitat agafi forma.

A més, com és habitual durant la Fira, la mostra de paneres deixa bocabadats a petits i grans. En el concurs hi ha tres categòries: les paneres artístiques de gra, les de verd i les de qualitat.

Afegeix un nou comentari

* Camps obligatoris