La Paradeta del Camí Ral, productes agrícoles de producció local a l’abast dels consumidors

producte de proximitat

El 15 de setembre va obrir un nou comerç a Viladecans: la Paradeta del Camí Ral, que ofereix productes hortofruticoles del Parc Agrícola del Baix Llobregat.

La paradeta del Camí Ral és un comerç de producte de proximitat amb unes característiques específiques que el fan diferent:   

• l’han creat pagesos del municipi, bons coneixedors dels productes que es conreen a la zona,

• ofereixen tan sols productes conreats al Parc Agrari del Baix Llobregat, un espai de quasi  3.000 ha. amb diversitat de conreus, tant de regadiu com de secà, 

• neixen amb l’interès de ser, a més de  la botiga on comprar producte de Km.0,  un espai  actiu on fer activitats que connectin el consumidor amb el producte natural i el seu lloc de conreu:  visites als hivernacles propers, taller sobre com fer pa artesà, activitats infantils sobre horts urbans, cates de productes, etc.

• està ubicat a les afores de la ciutat, a la carretera antiga de València, a peu de carretera, sense problemes per aparcar.

Fins ara els socis d’aquest comerç només tenien com  a via de venda dels seus productes la gran superfície que és Mercabarna, des d’on es distribueixen els productes  arreu d’Espanya i Europa;  amb la botiga la Paradeta del Camí Ral, ells amplien les possibilitats amb un nou canal de venda i el consumidors es beneficien  perquè gaudeixen d’un producte de collita pròpia i altres productes del Parc Agrícola del Baix Llobregat,  a un preu competitiu. 

Un altre canal explorat pels socis de la botiga, i que els està reportant bons resultats, és el repartiment a restaurants i fruiteries de la zona, de manera que amplien el mercat accessible fent arribar producte de qualitat allà on 

Quines avantatges tenen els productes de proximitat o Km. 0? Esmenten només 5 dels molts que es poden assenyalar: 

1. No fan mal al medi ambient. Són productes conreats al costat de casa que es transporten ràpidament a la botiga i a penes produeixen contaminació donat que el transport és ràpid. 

2. El transport ràpid afavoreix també que siguin productes frescos i saborosos perquè no necessiten química per conservar-los durant llargs terminis. La producció local és més saludable.

3. Donen treball als agricultors i productors locals. La nostra despesa en la compra no va a corporacions internacionals, sinó que es queda en la comunitat més propera. 

4. Gaudim dels productes de temporada, amb tots els seus nutrients , aroma i sabor, que no ha passat per càmeres frigorífiques. 

5. Qui més resulta beneficiat és el consumidor final, doncs la seva nutrició i salut milloren. 

La Paradeta del Baix dóna resposta a un consumidor cada vegada més conscienciat i informat sobre les característiques de nutrició i seguretat alimentària que busquen conèixer l’origen dels productes i els mètodes de producció. D’aquesta maner  el valor del producte no és només en funció del preu sinó també el significat que els consumidors li reconeixen. 

Si voleu tastar els productes del Parc Agrari i les explicacions pertinents sobre els productes i la botiga demaneu pel Candi, la persona que se’n ocupa i que coneix molt bé la producció agrícola local. 

 

La Paradeta del Baix, Carretera Antigua de Valencia, polígon 12, p.21. , 08840-Viladecans (Barcelona)

Horari: de 9 a 14 i de 16 a 20; dissabte de 9 a 20 h; diumenge de 9 a 15 h.

Afegeix un nou comentari

* Camps obligatoris