Activitat física saludable

peu pie itineraris itinerarios saludables viladecans
Cal ser físicament actiu

Les persones necessitem moure’ns per a estar sanes, i la millor manera de fer-ho és amb les activitats de la vida diària (desplaçar-se a peu, amb bicicleta o amb transport públic i pujar les escales en lloc d’agafar l’ascensor). Ser físicament actiu és beneficiós a totes les edats!

Quina és la quantitat d’activitat física recomanable?

  • Per a infants i adolescents, a partir de 5 anys: es recomana un mínim de 60 minuts d’activitat moderada/intensa cada dia.

  • Per a adults:

    • Un mínim de 150 minuts d’activitat física moderada cada setmana

    • O bé 30 minuts / 5 dies per setmana

    • O 75 minuts d’activitat física intensa cada setmana

  • Per a persones grans, les quals han de treballar específicament l’equilibri i la força muscular, caminar és un dels exercicis més recomanables.

No hi ha un tipus d’activitat física idoni per a tothom, cadascú ha de trobar el que més s’adapti a les seves necessitats; en alguns casos, fent activitats esportives o, en d’altres, sumant diverses activitats en la vida diària. El més important és la constància i la regularitat, per a garantir una bona forma física.

Xarxa d’itineraris urbans saludables

Per ajudar-vos a mantenir-vos sans us proposem fer-ho gaudint de Viladecans amb rutes a peu. Aquestes no requereixen una preparació física especial i són d’esforç moderat. Hem definit set itineraris urbans que transcorren per parcs i mobiliari urbà que t’ajudarem a descobrir perquè els puguis utilitzar diàriament.

L’objectiu dels itineraris és el foment de l’activitat i l’exercici físics, que prevenen malalties lligades al sedentarisme com el sobrepès i l’obesitat. Si vols fer salut i conèixer tots els racons de Viladecans, gaudeix d’aquests camins!

Caminades cardiosaludables

Els ambulatoris de la ciutat i l’Ajuntament hem impulsat unes caminades saludables dirigides a les persones grans i a aquelles que tenen malalties cròniques, com ara obesitat, hipertensió, diabetis o cardiopaties, i porten una vida sedentària. Cada dimecres es programa una caminada en grup per la ciutat de mitja hora de durada, amb un recorregut d’entre 2 i 3 quilòmetres. La sortida és des de l’ambulatori i el grup va acompanyat pel personal mèdic, que dona consells sobre les caminades i la salut en general.

L’objectiu de les caminades és el de fomentar l’hàbit de caminar entre les persones que no estan acostumades a fer-ho, perquè ho puguin incorporar a les seves activitats quotidianes.

Comparteix
Opina