CENTRES ON ES DESPLEGA EL PROJECTE

En aquesta pàgina hi ha un mapa ocult. Pots trucar el telèfon 93 635 18 00 per a més informació.

L'Aplicació de l'AMPA Àngela Roca ja és una realitat

nous canals de comunicació amb les famílies

Les tecnologies arriben a les escoles no només per beneficiar els infants, sinó també les famílies. Les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) dels centres educatius de Viladecans reben, per part de l’Ajuntament, formació per a millorar el seu ús de les tecnologies (xarxes socials, webs, butlletins, eines digitals…), així com el suport per a gestionar una aplicació mòbil que permet millorar les relacions amb vosaltres, les famílies: posa al vostre abast la informació de tot el que es fa al centre i facilita la vostra implicació i motivació per a donar suport a la tasca educativa de les escoles.

Aquest projecte pretén fer un replantejament de com fins ara s’havien dinamitzat les relacions entre pares/mares i l’escola. Amb la implementació en l’ús de les noves tecnologies, es vol fer que aquestes relacions millorin i siguin més efectives per tal d'implicar i motivar a les famílies per a que elles també prenguin part en la tasca de millorar l’educació dels seus fills.

El projecte AMPA 2.0 comença en el curs 2014-2015 amb una prova pilot amb l’AMPA de l’Escola Àngela Roca per a modernitzar la manera de treballar de l’associació.  Així, es va començar a treballar en una aplicació mòbil que agrupa tots els serveis que ofereixen: lloc web, activitats extraescolars, servei de menjador, circulars del centre, xarxes socials (Facebook i Twitter) i informació general.

Al 2016 va començar a funcionar l’aplicació, primer en mode de testeig i poc després plenament. Durant el curs 2016-2017, després de fer la formació, s'han desenvolupat i implantat l'aplicació en 8 AMPA. A l'inici del 2017-2018 està previst que se'n desenvolupin 2 més. 

El projecte consta de dues línies d'acció diferenciades a través de les quals s'aconseguiex una intervenció més completa amb les AMPA. 
En primer lloc, comptem amb una línia de formació tecnològica. Amb l'objectiu d'empoderar a les AMPA, mitjançant el coneixement de les noves eines digitals, el projecte inclou la formació en tres àmbits:

  • Formació en xarxes socials:
    • Facebook: estructura d’un perfil, personalització i configuració, gestió de rols i administradors, consulta d’estadístiques, captació de seguidors, fan page.
    • Twitter: estructura d’un perfil, vocabulari clau, normes de publicació, creació de perfil, optimització de l’ús de hashtags, creació d’esdeveniments.

    • Aplicacions mòbils: configuració i gestió de les xarxes socials des del telèfon móvil, App Page Manager Facebook, App Twitter.

    • MailChimp: creació i administració de llistes de subscriptors per tal de poder enviar correus massius i enviar butlletins de l'AMPA. 
  • Formació en Google Drive: editor, full de càlcul i presentacions, formularis i el drive com a eina d’emmagatzematge virtual i gestió de documents. 
  • Formació en WordPress: creació d’un blog, bases de la comunicació a Internet, administració d’usuaris, gestió de continguts (organització, classificació, disseny, etc.) 

En segon lloc, tenim la línia de desenvolupament tecnològic, l'objectiu de la qual és aprofitar els coneixements obtinguts en la formació i posar-lo en pràctica en el desenvolupament i gestió d'una aplicació mòbil. Aquesta aplicació permet una aproximació més efectiva amb els pares de cada AMPA utilitzant el mòbil com a eina de comunicació. 

Dades del projecte

Responsable: Ruth Cebador Pellicer 

Adreça electrònica: [email protected] 

Telèfon: 936.351.802 

Àmbit del projecte: families

Comparteix
Opina