El Contenidor d'Or

Des de l'1 de novembre i fins el 30 d’abril de 2018, a Viladecans participem en el concurs Contenidor d’Or, que premia el compromís de la ciutadania amb el reciclatge del vidre.  

A la iniciativa, impulsada per Ecovidrio, també s'hi han sumat Badalona, ​​El Prat de Llobregat, Girona, Lleida, Rubí, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat, Tarragona, Viladecans y Vilanova i la Geltrú; que competeixen amb Viladecans per fer-se amb el guardó.

El concurs que premia la nostra millora

La iniciativa té com a objectiu incrementar la taxa de reciclatge de vidre (és a dir, els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant) als municipis participants, a partir de la mobilització de la ciutadania, així com posar en valor els beneficis ambientals, socials i econòmics del reciclatge.

La dinàmica del concurs es basa en que cada ciutat superi la seva pròpia taxa de reciclatge de vidre.  D'aquesta manera, s'estableix mes a mes una comparativa amb les dades de recollida de l’any anterior al municipi. Qui aconsegueixi un major increment, per sobre de la resta de participants, s'alçarà com a ciutat guanyadora del Contenidor d'Or. Això vol dir que, durant el mes següent, un autèntic contenidor daurat lluirà en un espai emblemàtic de la ciutat en reconeixement al compromís de tots els veïns i veïnes amb el reciclatge del vidre. Aquest  trofeu restarà visible durant tot el mes com a senyal de triomf.

 

Tres projectes de ciutat

En finalitzar els sis mesos del concurs, el municipi que més augmenti la taxa de reciclatge de vidre serà el guanyador final i obtindrà un premi de 20.000 € per fer realitat un projecte de ciutat. 

A Viladecans hem proposat tres projectes per portar a terme en cas de resultar guanyadors:

  • Els arbres dels nadons: on es plantarien 12 arbres en honor als nous ciutadans i ciutadanes de 2018.
  • Viladecans Bee Happy: per seguir estudiant les abelles com a indicadors mediambientals. 
  • Balcons verds: l'objectiu del qual és generar un espai dels habitatges exteriors i verds, on es puguin descobrir balcons que destaquen per la seva expressió botànica.
Guayem el mes de desembre

Viladecans s’ha proclamat guanyador d’El Contenidor d’Or del mes de desembre. La nostra taxa de reciclatge de vidre, és a dir, els quilos de vidre que es reciclen per cada habitat, ha passat de ser de 0,71 el desembre de 2016 a 1,23 el desembre de 2017, fet que suposa un augment del 74,02 %.

En el rànquing del primer mes, Viladecans se situava en última posició, per darrere de Sant Cugat i Lleida amb una taxa de reciclatge de 0,92 que suposava un decreixement del 15%respecta de la taxa de novembre de 2016, que va ser d'1,08.

La victòria al mes de desembre compensa les xifres del mes anterior, procurant un panorama més encoratjador sobre el futur de Viladecans a la competició pel Contenidor d'Or.

SELFIES D'OR

Si ets de Viladecans i vols aconseguir un Contenidor d’Or en miniatura, participa al concurs de les Selfies d’Or. Demostra’ns l'orgull que tens pel repte que ha superat la teva ciutat i ajuda’ns a continuar guanyant per aconseguir el gran premi de 20.000€. 

Vine a la plaça de la Vila i fes-te una selfie amb el Contenidor d’Or que és instal•lat a la mateixa plaça i puja-la a la plataforma EasyPromos en aquest enllaç.

Podràs guanyar un dels Contenidors d’Or en miniatura imprés en 3D en el W!LAB de Viladecans.

 

Comparteix
Opina