L'institut Sales presenta 4 experiències al 'Ciencia en Acción'

Els alumnes de primer de batxillerat científic de l'Institut Sales no s'han volgut perdre l'oportunitat de participar en el concurs 'Ciencia en Acción'. Ho fan amb 4 experiències, dues pràctiques de laboratori i dues d'investigació.

L'alumnat de primer de batxillerat científic està molt interessant en la ciència i finalment han decidit participar en el concurs 12 alumnes dividits en 4 grups. Cada grup ha realitzat una de les experiències que estan incloses dins el currículum de batxillerat.

Les dues pràctiques de laboratori se centren en el fascinant ADN. Un dels experiments és fer visible l'ADN amb una pràctica molt senzilla i l'altra fer visibles els cromosomes i el procés de la mitosi (fase del cicle cel·lular en què es produeix la divisió del nucli de la cèl·lula i dóna lloc a dues cèl·lules filles). Per altra banda, les experiències de recerca i investigació s'han centrat en dos àmbits: la microbiologia i la paleontologia. Pel que fa a la microbiologia, han estudiat l'efecte antibacterià que tenen alguns dels productes que utilitzem habitualment i, pel que fa a la paleontologia, han estudiat els cranis d'homínids avantpassats per tal d'extreure'n conclusions i dades significatives.

Estem segurs que els i les alumnes participants han gaudit mentre realitzaven les experiències i alhora han pogut aprofundir i consolidar coneixements. Esperem que tinguin molta sort al concurs i poder veure en directe els seus experiments!

Afegeix un nou comentari

* Camps obligatoris