Ajuntament de Viladecans
Residus en Joc

PRESENTACIÓ

Residus en joc és un material didàctic per treballar diferents aspectes sobre els residus urbans. Es tracta d’un conjunt de recursos que ajudarà i permetrà complementar la tasca educativa que es realitza en matèria de sostenibilitat a les escoles. 

Trobareu 3 propostes diferents per als tres nivells educatius d’educació primària:

  • Cicle inicial
  • Cicle mitjà
  • Cicle superior

En cada proposta hi ha dos tipus de recursos:

Jocs interactius:

Es tracta de petits jocs amb dinàmiques molt senzilles amb les quals es treballen conceptes sobre la classificació i el reciclatge dels residus, adaptats a cada nivell educatiu. Hi ha 2 jocs per nivell.

Cada joc té una informació addicional per al mestre i una per a l’alumne que teniu l’opció de consultar-la clicant en la icona corresponent.

Activitats i experiments:

Les activitats i experiments us permetran aprofundir, a partir del treball a classe, alguns dels aspectes que els infants hauran descobert a partir dels jocs interactius. Aquest recurs està en format PDF perquè el pugueu descarregar i treballar amb els alumnes. Per facilitar la tasca, trobareu un full amb indicacions pedagògiques i un altre full en forma de fitxa preparat per a fer-ne còpies i entregar directament als alumnes. Hi ha una proposta per nivell.

Accessibilitat:

El segon joc de cada nivell educatiu s’ha dissenyat perquè sigui accessible a persones cegues o amb baixa visió, amb dificultats auditives o amb mobilitat reduïda.