Carles Ruiz, investit alcalde amb el suport del PSC i ICV-EUiA

Carles Ruiz, cap de llista del PSC, ha estat escollit aquest migdia alcalde de Viladecans. Martín Barra, candidat de Ciutadans, va obtenir 4 vots; Bàrbara Llligadas, candidata d'ERC, 3; i Eduard Tobaruela, de Guanyem, 1. Hi ha hagut quatre vots en blanc. Els 13 vots a favor de Carles Ruiz surten de la suma dels 11 del seu partit i els dels dos d'ICV-EUiA. Ambdues forces van renovar ahir el pacte de govern que mantenen des del 2003.

La nova Corporació està formada per 25 membres: 11 del Partit dels Socialistes (PSC), quatre de Ciutadans (C's), tres d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), dos d'Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), dos del Partit Popular (PP), dos de Viladecans, Sí Se Puede (VSS) i un de Guanyem-Canvi, Avanç i Progrés (Guanyem-CAP).

En el seu discurs d'investidura, l'alcalde Carles Ruiz ha agraït a ICV-EUiA haver renovat “el pacte de progrés per un govern d'esquerres”. Ruiz s'ha mostrat orgullós de “ser polític, perquè això és aportar el teu esforç per ajudar als altres, no resignar-te”. I orgullós també de ser socialista, “per què és un model polític en què l'economia està al servei de les persones, i les institucions als serveis dels ciutadans”.

L'alcalde ha assenyalat com a prioritari, en els anys vinents de gestió, l'educació -“un dels nostres principals reptes és l'èxit educatiu”, ha dit-, i el suport a les famílies, en aquests moments de crisi. A més, Ruiz ha explicat que el seu govern continuarà treballant per a la reactivació econòmica de la ciutat, per a què vinguin més empreses i crear així nous llocs de feina. “Volem una ciutat on totes les persones tinguin accés a les oportunitats que s'aniran creant en les mateixes condicions”. Una ciutat que, per les inversions que està rebent, “està en condicions de liderar la recuperació del Delta i de ser un dels motors econòmics de Catalunya”.

El consistori viladecanenc passa de tenir cinc grups municipals a set, xifra rècord des de la recuperació democràtica. Cal destacar que han deixat de tenir representació dos grups: CiU, que havia obtingut El 2011 quatre representants, i PxC, que en tenia un. Una altra dada significativa és que els quatre grups que han entrat nous suposen que hi ha 10 nous regidors, als que podem sumar quatre de nous al grup socialista i un a ICV-EUiA. En total 15 noves cares al ple viladecanenc.

Els caps de llista dels sets grups municipals al Ple Municipal han começat el mandat agraïnt el suport a la ciutadania i amb ganes de fer una tasca constructiva durant els quatre anys vinents.

Afegeix un nou comentari

* Camps obligatoris