Programa Airport 4.0 Viladecans

Emprenedoria innovadora sector aeroportuari

Presentació del programa

Airport 4.0 pretén fomentar la creació d'empreses innovadores en el sector aeroportuari, font d'ocupació d'alta qualitat.

La Generalitat de Catalunya, a través de Catalunya Emprèn, ha atorgat a VIladecans aquest programa emmarcat en la Iniciativa PRIMER, una iniciativa cofinançada pel Fons Social Europeu. Aquesta iniciativa té com a finalitat la creació de pre-acceleradores que ofereixin als emprenedors/es un itinerari complet de formació especialitzada i mentoria en un àmbit concret d'especialització perquè desenvolupin diferents projectes en fase pre-startup, sempre basats en innovació i tecnologia.

Viladecans, a partir de l'anàlisi prèvia de necessitats i oportunitats del territori, ha especialitzat la seva preacceleradora en el sector aeroportuari. Tenir tant a prop les instal·lacions d'una gran infraestructura com l'aeroport de Barcelona, l'aeroport de Catalunya, és una oportunitat que Viladecans havia d'aprofitar per crear projectes empresarials innovadors d'alta especialització i creadors de possibilitats d'ocupació amb un alt valor afegit.

Què ofereix la preaceleradora de VIladecans?

El programa AIRPORT 4.0 ofereix als participants un complet itinerari formatiu, de tutorització i mentorització de més de 128 hores de sessions formatives, enguany en format online, a càrrec d'experts del sector. 

Aquestes formacions estan estructurades en diferents blocs que s'agrupen en unitats acadèmiques i recullen els reptes o tendències que marcaran el desenvolupament i la configuració de l'aeroport del futur.

Formació, mentorització i tutories en quatre àmbits principals: el sector aeroportuari, la seva casuística i necessitats, la visió internacional del sector amb l'estudi d'aeroports de tot arreu, la innovació i tecnologia aplicada a la gestió aeroportuària, i coneixements de l'àmbit empresarial per a crear un projecte amb possibilitats d'èxit i permanència.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i l'FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Comparteix
Opina