Esqueixada de bacallà

Esqueixada de bacallà principal

ESQUEIXADA DE BACALLÀ

AQUEST MES CUINEM AMB... BACALLÀ

El bacallà és un peix blanc molt ric en proteïnes,poc greix i de fàcil digestió. Resulta molt adequat per dietes baixes en calories i per al control del coles­terol. L’esqueixada és un plat refrescant i especialment nutritiu i saludable: per les propietats antioxidantsdel tomàquet i el pebrot (aquest últim compta, a més, amb una elevada quantitat de fibra), i l’oli d’oliva, ja que els seus àcids grassos monoinsaturats el fan l’aliment cardiosaludable per excel·lència.

INGREDIENTS

  • 400 g de bacalla remullat
  • 2 cebes tendres
  • 2 pebrots verds mitjans
  • Un pebrot vermell

 

  • 2 tomàquets madurs
  • Un grapat d’olives negres
  • Pebre i sal
  • Oli d’oliva verge

PREPARACIÓ PAS A PAS (20 MINUTS)

  1. En primer lloc preparem els ingredients: ratllem el tomàquet i tallem el bacallà a daus i la ceba i els pebrots, a la juliana.
  2.  En el plat en què servirem l’esqueixada, hi posem unabase de tomàquet i el sal-pebrem. A continuació, hi afegim una capa de la ceba i els pebrots picats.
  3. Tot seguit, muntem a sobre els daus de bacallà i, després, una altra capa de picada de ceba i pebrots verd i vermell.
  4. Afegim les olives negres i ho amanim amb un raiggenerós d’oli.
  5.  Podem decorar el plat amb una mica de coriandre o orenga, i acompanyar-lo d’unes torrades.
Comparteix
Opina