Llom ibèric amb salsa d'ametlles

INGREDIENTS

  • 1 kg de cinta de llom ibèric
  • 30 ametlles
  • 1 tomàquet
  • 1 ceba
  • 1 got de vi blanc

 

  • 200 g de xampinyons
  • 1 litre de brou de pollastre
  • mig litre de llet
  • oli d’oliva verge
  • safrà i sal

PREPARACIÓ PAS A PAS (20 MINUTS)

  1. Posem en una paella un raig d’oli i fregim una mica les ametlles. Després, les triturem en una picadora o les piquem en un morter.
  2. Salpebrem el llom, el daurem a la paella i reservem.
  3. Aprofitem l’oli per potxar la ceba picada i, en uns minuts, afegim el tomàquet pelat i tallat a daus. Quan estigui fet afegim la barreja al got de la picadora amb l’ametlla picada, el vi i el safrà.
  4. De nou a la paella, saltegem els xampinyons amb un raig d’oli. Tot seguit, afegim els  filets de porc ibèric junt amb la salsa de la batedora, el brou i la llet. Ho deixem fer xupxup fins a què el llom estigui tendre i la salsa es redueix al gust, i rectifiquem de sal.
  5.  Per servir, el podem acompanyar de verdures al  forn o d’amanida.   
Comparteix
Opina