Pit de pollastre a la Villeroi

Pollastre a la Villaroy Galeria

PIT DE POLLASTRE A LA VILLEROI

AQUEST MES CUINEM AMB... POLLASTRE

El pollastre és una carn blanca, amb poc greix (el que té es localitza sota la pell i, per tant, es pot eliminar senzillament) i de fàcil digestió. Pel que fa a vitamines, destaca el seu contingut en àcid fòlic, que té un paper important en la formació dels glòbuls vermells, i la vitamina B3, fonamental per aprofitar l’energia dels aliments. A més, conté potassi, que contribueix al manteniment de l’equilibri dels líquids corporals, i fòsfor, necessari per a totes les reaccions químiques del cos.

INGREDIENTS

  • 4 pits de pollastre
  • Farina
  • 2 ous
  • Pa ratllat
  • Oli d’oliva i sal
  • Salsa de tomàquet

Per a la bexamel:

  • ½ litre de llet
  • 100 g de mantega
  • 80 g de farina
  • 1 culleradeta petita de sal
  • Pebre i nou moscada

PREPARACIÓ PAS A PAS (20 MINUTS)

  1. En una paella antiadherent fem la beixamel, posant la mantega i, quan es fongui, afegim la farina i la torrem sense deixar de remoure. Afegim la llet a poc a poc sense deixar de moure. Hi posem la sal i la nou i el pebre i removem fins que tingui la consistència desitjada. En acabat, la deixem temperar.
  2.  Salpebrem el pollastre, el passem per la paella per daurar-lo fent volta i volta perquè sigui sucós per dins.
  3. Submergim els pits en la beixamel i els fiquem a la nevera. Ja freds, els enfarinem i els passem per ou i pa ratllat per fregir-los.
  4. Els servim, un cop escorregut l’oli, acompanyats per salsa de tomàquet.
Comparteix
Opina