Capacitació digital de la ciutadania i entitats

Mesura 12

Per aquesta mesura s'han destinat 80.000 €

La pandèmia ha posat de manifest la necessitat de  formar i de disposar d’elements per a la comunicació digital. Cal adaptar i acompanyar la ciutadania perquè no quedin excloses dels nou sistema de comunicació.

La situació de pandèmia ha impulsat de manera obligada la comunicació digital en la nostra vida quotidiana. Allò que prèviament es podia fer de manera presencial ha quedat rellevat en molts casos per un format telemàtic i electrònic. Des de l’educació fins als tràmits, passant per la relació amb els altres, han quedat relegades a un àmbit tecnològic en el qual la ciutadania s’ha hagut d’adaptar. L’Ajuntament vol acompanyar la ciutadania en aquesta adaptació centrant-se sobretot en aquells col·lectius més vulnerables i que necessiten d’un acompanyament més personalitzat. Aquesta adaptació i acompanyament que es proposa s’entén en dos sentits; per una banda, disposar de les eines bàsiques per poder accedir a aquest nou sistema de comunicació i, per altra, capacitar la ciutadania per tal que pugui fer un ús correcte i eficient d’aquestes eines.

Garantir la formació i les eines en l’àmbit digital per garantir l’equitat de la ciutadania i de les entitats.

Actuacions

Cobertura de les necessitats de l'alumnat dels centres educatius de la ciutat, de dispositius i connectivitats, mitjançant la compra d’equips, així com vetllant pel compliment de les obligacions d’altres administracions competents en la matèria.

Aquesta dotació de dispositius a l'alumnat dels centres educatius de la ciutat es realitza en dues línies d'acció: la primera, per a l'alumnat vulnerable amb necessitat de dispositiu durant tot el temps del curs escolar i la segona, de forma temporal, per a aquell alumnat que s'ha de confinar amb el seu grup classe i el necessita per seguir l'activitat lectiva de forma virtual.

El curs passat, el confinament produït per la pandèmia de la COVID va posar de manifest l'escletxa digital i la baixa capacitació tecnològica d'un sector de famílies, sobretot pel que feia referència a poder realitzar un acompanyament als seus fills i filles en el seguiment virtual de l'activitat lectiva. Durant aquest curs 2020-2021, de forma coordinada amb els centres educatius del municipi, es va realitzar una diagnosi per veure el nivell de capacitació de les famílies en eines i recursos tecnològics, sobretot aquells més centrats en l'acompanyament educatiu. Al mes de febrer del 2021 s’han iniciat els cursos formatius de capacitació tecnològica per a famílies, amb tres nivells: bàsic, mitjà i avançat, i també en format presencial o virtual, per tal de donar resposta a aquestes necessitats detectades.

Dotació i/o formació en tecnologies a les persones grans per evitar el seu aïllament.

Millorar la gestió i la comunicació no presencial entre els membres de les juntes directives i de les persones associades, especialment amb els responsables de les entitats de gent gran.

OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE ALS QUE FA REFERÈNCIA AQUESTA MESURA

Aquí trobaràs més informació sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Comparteix
Opina