Entrevistem a Alex Cañada

La Festa Major de Viladecans és com una recepta de cuina: porta molta preparació darrere i es crea amb afecte perquè al final, qui la degusti, es quedi amb un bon sabor de boca. Alex Cañada, duelista final de MasterChef 11 i finalista de MasterChef 4 (2016), també va deixar un bon “bouquet” en el paladar de qui van seguir el concurs per televisió, i ara pretén maridar la Festa Major sent el pregoner d'una cita per a llepar-se els dits. Parlem amb ell per a conèixer-ho una mica més.

Quina recepta t'inspiraria Viladecans?

Un plat de quilòmetre zero; perquè la nostra terra té uns productes envejables amb sabor i que dona gust cuinar. Hi posaria un bon grapat de tomàquets cherry, oli, carxofes... Tot molt lleuger, vegetal i sa. I presentat de forma molt neta. 

Com ha crescut aquell nen que va entrar a MasterChef Junior?

Entrar al programa em va desvetllar la passió per la cuina i, amb el suport de la meva família, em vaig decidir a estudiar aquesta professió per dedicar-m'hi, com estic fent. Set anys després he tingut la gran sort de tornar-hi i tenir un focus mediàtic que molts grans cuiners no tenen. Ser segon, per a mi, ha estat increïble.

I com portes haver estat escollit pregoner de la teva ciutat?

Tinc la mare més orgullosa del món. Quan reconeixen la feina d'un fill encara molt jove allà on ha crescut, emociona. I jo n'estic molt content, perquè sempre he portat Viladecans allà on vaig. 

Et veus com a un exemple per a altres?

La meva família sempre m'ha fet tocar de peus a terra i he viscut com els meus avis i els meus pares lluitaven molt per tirar endavant els seus petits negocis. Sé que ningú regala res, que pot haver èxits però també caigudes, i tot s'ha d'aconseguir esforçant-se. I és el que intento fer sempre. Si això inspira algú per progressar i arribar més lluny, fantàstic. 

Algú t'ho ha verbalitzat?

És veritat que m'han parat per la ciutat famílies per dir-me que el seu fill o filla vol dedicar-se a la cuina com jo. Me n'alegro que hagi canviat la visió d'aquesta professió, que anys enrere potser no era tan positiva. Jo he après a estimar-la i m'emociona que més gent ho faci.

Amb què et quedes del pas pel concurs?

He après a superar-me cada dia i a utilitzar els punts de vista dels altres, encara que siguin crítics, com a una possibilitat per evolucionar i no estancar-me ni a la cuina ni com a persona.