La Biblioteca de Viladecans celebra els 25 anys

Commemora el quart de segle amb una festa

Un 20 de gener de 1999, Viladecans estrenava un nou equipament cultural de primer nivell. Al també recentment inaugurat parc de Can Xic, obria les portes per primer cop una biblioteca a la ciutat, llavors la segona més gran de la comarca. Avui, la Biblioteca de Viladecans s’alça no només com un dels símbols del creixement del municipi, sinó també de cohesió social i de divulgació cultural.  

Són aquests trets característics els que s’han celebrat al 25è aniversari de l’equipament, amb una festa lúdica i familiar que la Biblioteca ha volgut celebrar al costat de la ciutadania. L'acte, emmarcat en el programa de la Festa Major d’Hivern, ha posat la nota animada amb el grup La Dona del Sac, que han fet valer la seva proposta única de música i animació cultural en un matí i un migdia per a tota la família amb pintacares i jocs de fusta.  

El vessant lúdic, però, també ha deixat espai per tirar la vista enrere: a l’interior, s’ha inaugurat una exposició dedicada als 25 anys d’història de l’equipament, en clau de repàs, també, a la seva condició de causa i, alhora, conseqüència i testimoni privilegiat de la transformació de la ciutat. Aquesta es podrà visitar fins al 2 de març de 2024

UN EQUIPAMENT MOLT ESPERAT

La biblioteca local s'incorporava el mateix any 1999 a la xarxa de la Diputació de Barcelona, tot potenciant el seu múscul per tenir una oferta variada i en constant renovació. De fet, el diputat de Cultura de la Diputació de llavors, Joan Francesc Marco, acompanyaria l'alcalde Jaume Monfort aquell 20 de gener en la inauguració oficial.  

Tres dies després es feia una multitudinària jornada de portes obertes en la qual el personal del servei va guiar als assistents pel nou edifici. Així, la ciutat coneixia un nou equipament cultural modern i en sintonia amb les tendències i avenços de l’època, equipat amb connexió a Internet, suports per a audiovisuals i 23 ordinadors que recolzaven un fons de 25.000 llibres, 2.500 audiovisuals, 130 revistes i cinc diaris. Actualment, aquest fons s’ha duplicat fins als 52.000 llibres.  

També, disposava d'una sala d’actes, per la qual hi han passat exposicions, xerrades i projeccions que han consolidat la vocació de l’edifici d’agent cultural de referència.