Neix una comunitat per compartir el desenvolupament professional femení

La primera reunió va tenir lloc a la VIE

Fa només tres anys i mig que la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola (RAE) va incorporar la paraula sororitat al diccionari. La va definir com la solidaritat entre dones davant situacions i comportaments discriminatoris. Com és habitual, aquesta situació existia en la societat molt abans de recalar en el diccionari. En molts àmbits de la vida, també en el laboral.

Ja fa gairebé una dècada, les americanes Ann Friedman i Aminatou Sow van encunyar la Teoría del Brillo, que aviat va començar a guanyar popularitat. Davant l'escassetat de dones en llocs de rellevància, aquesta teoria va exposar que la solució no era que les dones rivalitzessin per aquests llocs sinó que col·laboressin perquè el talent femení brillés més i ocupés més espais. Pura i simple sororitat laboral.

Per a professionals o empresàries aquesta opció no està a l'abast dins de la seva empresa o negoci perquè no tenen aquests objectius. D'aquí sorgeix la necessitat de crear espais on compartir les experiències per a créixer; i a Viladecans s'està posant en marxa un. Aquesta comunitat de treballadores es va reunir per primera vegada el 26 de maig en un lloc molt propici per a fer volar aquest somni, Viladecans Innovació Empresarial.

Mitja dotzena de dones van donar llum verda a un espai que busca ser una palanca per a fer créixer els projectes professionals i, per tant, personals. Sandra Berrocal, una de les noies presents, va apuntar que va ser una experiència única: “Em vaig trobar amb un grup de dones amb una energia molt positiva i amb unes ganes de sumar molt grans i de mirar cap endavant i aquesta és una oportunitat per a unir, compartir i formar equip”. Per part seva, Claudia, una altra de les dones que va acudir a la cita, va exposar que ha de ser un espai de referència per a l'emprenedoria femenina.

La comunitat, afavorida per l'Ajuntament però amb el repte de créixer de manera autònoma, té previst reunir-se periòdicament i impulsar activitats.“Estic desitjant que es facin altres jornades perquè vaig sortir amb la sensació que podem aportar molt a altres generacions”, apuntava Sandra sobre la primera trobada. A més, la participació està oberta a quantes treballadores vulguin compartir aquest creixement. Per a sumar-se només cal enviar un correu electrònic a [email protected].