Deu bones pràctiques exemples per a altres administracions

El Banc de Bones Pràctiques de governs locals afegeix deu projectes de l'Ajuntament de Viladecans en el seu catàleg d'experiències municipals innovadores. En total, Viladecans suma 39 iniciatives, situant-se com a segona ciutat de tota Catalunya, amb una població major de 5.000 habitants, amb més accions reconegudes, només per darrere de Barcelona. Un fet que evidencia l'impuls local per fer front a l'impacte de reptes actuals com la pandèmia sanitària o l'emergència climàtica.

En matèria de medi ambient hi trobem 1 m2 de natura, un projecte participatiu entorn la biodiversitat en l'àmbit urbà. Pel que fa a innovació, destaquen, el Model d'Innovació de l'Ajuntament, com a eina d'orientació a la innovació i canvi de cultura corporativa i el Mes de la Indústria 4.0, quan el passat mes de novembre de 2021 es va programa a la ciutat per tal de treballar l'ecosistema d'innovació industrial. DigiTALENT, una eina de desenvolupament digital sobre itineraris de formació personalitzats. Gobierto, una metodologia de seguiment del paquet de mesures del Pla de Reactivació Local 2021. Els programes d'igualtat i gènere Innova-Dona i Women Corporate, per tal de promocionar a les dones en l'àmbit laboral. Programa Pis Compartit, per afavorir l'accés temporal a un allotjament digne per aquelles persones en situació de vulnerabilitat. El projecte de convivència de Can Calderón, un model d'intervenció per a la millora de la convivència. L'espai d'acompanyament Punt Afectes, per atendre i detectar les necessitats en la prevenció de la salut mental de la població adolescent i jove de Viladecans. Per últim, el Ramblegem, un procés participatiu de transformació integral de la Rambla Modolell.

El Banc de Bones Pràctiques està impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya, la Fundació Carles Pi i Sunyer d'estudis autonòmics i locals i els ajuntaments catalans de més de cinc mil habitants.