El festival Al Carrer comptarà amb 35 companyies

Viladecans segueix ajudant a la reactivació de les arts escèniques de carrer de Catalunya tot apostant per moltes companyies catalanes. Al Carrer celebrarà la seva 33a edició els dies 1, 2 i 3 de juliol amb una oferta d’arts de carrer que convidarà de nou tothom a gaudir de la ciutat d’una manera diferent. Després de dos anys singulars a causa de la pandèmia, amb un format online l'any 2020 i aforaments reduïts en recintes controlats l'any 2021, una de les cites més cultural i festiva de la ciutat recupera el format habitual. Així, el públic tornarà a viure la transformació dels carrers i places en grans escenaris on gaudir de l’art en la seva expressió més propera i directa, tot recuperant els espais “naturals” del festival, com la Plaça de Saint Herblain, el carrer del Sol, el Torrent Ballester o la rambla Modolell.

Enguany hi participaran 35 companyies, quatre d'aquestes de Viladecans, que oferiran unes 80 actuacions. Com ja és habitual, la programació fa un repàs de tot tipus de gèneres i formats, però aquest any reserva un protagonisme molt destacat per al circ. En aquest àmbit destaquen les apostes pel circ contemporani de Circo Los i Circ Pistolet, dos companyies catalanes que presentaran a Viladecans els seus nous muntatges escènics.

Del millor de casa nostra

A l'aposta per una selecció d’artistes que mostrin la potència creativa de les companyies catalanes també tindrà cabuda el clown esbojarrat de Pere Hosta, la dansa de Moveo o la sorprenent i participativa intervenció de Eléctrico 28. Com ja és tradició, també les companyies de Viladecans tindran el seu espai, amb la presència de Street Style, la dansa de La Plataforma i Isabel Ollé, i una trencadora proposta d’una nova companyia sota el títol Líneas cruzadas.

Torna el moviment

Pel que fa a les companyies de fora de Catalunya, alguns dels plats forts del festival vindran de la mà de les basques Deabru Beltzak, amb un espectacle de música i foc, Zirkozaurre i la clown Maite Guevara. També destaca la valenciana Cia. Maduixa amb Migrare, una obra sobre dones migrants. L’edició d’enguany també recupera els espectacles itinerants, en què sobresurt Aquiles, de la companyia valenciana LaFam, una espectacular figura de més de cinc metres que evoca l’antic heroi grec. Els més petits podran gaudir als jardins de Magdalena Modolell d'instal·lacions lúdiques, així com un espai de maquillatge creatiu a càrrec de Makiart. Com a final del festival, La Companyia del Foc realitzarà el seu tradicional espectacle de música i pirotècnia a la façana d’Atrium, una mostra més de que l’edició d’enguany es viurà de forma totalment normalitzada.

Pots consultar tota la programació aquí.