Fes la festa de bon rotllo

Festes amb respecte

Estar de festa no vol dir perdre els papers. Així que recordem uns consells per gaudir de la celebració sense que se’ns vagi de les mans. Perquè si tothom respectem els altres i a nosaltres mateixos, tothom hi sortim guanyant. Recorda:

1. No trenquis el bon rotllo. No facis malbé el que és de tots. El mobiliari que es trenca l’hem de pagar entre tots i totes. 

2. No li treguis la bona olor a la festa. Si ens agrada posar-nos colònia per sortir a passar-ho bé, millor no tornem a casa deixant el carrer amb olor de pipí. Utilitza els lavabos mòbils. 

3. Si les ampolles i els gots no creixen als parcs, no cal que els plantis tu. Llença’ls a les escombraries perquè no puguin fer mal a altres persones o embrutin l’espai comú.  

4. A la nit, desperta el teu civisme i no cridis. Sigues conscient que hi ha famílies que no poden viure la festa fins tard i potser ja dormen quan tu encara ets de gresca. No per cridar es passa millor. 

5. Dona’t el millor colofó a la festa. Acaba la nit podent recordar com de bé us ho heu passat. No t’excedeixis amb el beure i el fumar per no haver d’acabar a l’hospital fet un nyap. Un coma etílic no és cosa de broma. Respecta els teus límits.

6.  Si et donen carbasses, no t’hi escarrassis a canviar-ho. Només un SÍ vol dir SÍ en les relacions. I , si veus o pateixes actituds o agressions masclistes, demana ajuda! 

Sense espais còmplices de la violència sexista

Ajuda l’Ajuntament a identificar els punts insegurs per a les dones a l’espai públic. Mentre gaudeixes de la Festa Major, pensa què es podria millorar i explica’ns-ho a la Marxa Nocturna de Dones el dia 13 de setembre: aquell dia el programa d'igualtat de gènere i polítiques LGBTI organitza una marxa exploratòria des d'una perspectiva feminista amb el col·lectiu Punt 6 que consisteix en una ruta nocturna, dirigida a dones, amb l'objectiu d'identificar els punts insegurs de la ciutat en el marc del disseny del protocol contra les agressions sexistes en espais d'oci de la ciutat

Apunta’t al telèfon 93 635 18 02 o a l’adreça electrònica [email protected]Treballem per què no hi hagi espais de la ciutat que siguin còmplices de la violència! 

Comparteix
Opina