Les entitats esportives es formen en educació emocional

Les entitats esportives de Viladecans tenen la possibilitat d'assistir a cinc sessions formatives sobre educació emocional i esport. Aquesta formació neix com a continuació del projecte d'educació emocional i benestar que ja s'ha dut a terme per impulsar l'educació emocional en els centres educatius i entre les famílies iniciat per la Xarxa d'Innovació Educativa. Ara, com a part de l'Educació 360, és el torn que les entitats esportives eduquin en el benestar a les persones que practiquen esport.

Al llarg de cinc sessions, es treballen problemes prototípics amb els quals es troben les diferents entitats i es pretén ajudar a poder donar una resposta a aquestes dificultats emocionals amb les quals es troben i que comparteixin experiències. Aquestes cinc sessions tracten cadascuna d'una temàtica diferent (comunicació i emocions, gestió de les emocions, competència social i treball en equip, gestió de conflictes en l'esport i comunicació de l'entrenador cap a l'entorn familiar) i totes elles tracten d'ajudar a personal tècnic a tenir eines per gestionar les emocions en tots els moments de la pràctica educativa.

Algunes entitats, com és el cas del Vilabàsquet Viladecans, ja han començat a elaborar el seu projecte emocional d'entitat en el qual aglutinen aquelles accions que ja estan aplicant i aquelles més innovadores que tenen previst d'aplicar. Algunes d'aquestes accions són la creació d'un decàleg emocional de l'entitat, l'apadrinament de jugadores sènior a equips de formació i donar eines a l'equip tècnic per dur a terme l'entrenament invisible, és a dir, el de l'estat emocional.

L'objectiu de les formacions i dels projectes emocionals de les entitats es clar, tenir en compte i educar al jugador o jugadora com a persona integral dins l'esport; tenint en compte no només el físic, sinó també l'emoció.