Viladecans lidera ja el treball en xarxa sobre els reptes educatius nacionals

La Red Estatal de Ciudades Educadoras (RECE), coordinada des de la passada tardor per Viladecans, es va reunir ahir (dilluns 18 de març) de forma telemàtica amb tots i totes les representants per posar en marxa les tres xarxes temàtiques que guiaran, en el proper any i mig, la feina des del municipalisme per enfortir els pilars de l’educació a Espanya.  

Fins a 67 ciutats, de les 237 d’arreu del país que conformen la RECE, han començat el seu treball actiu en les xarxes de treball tècnic. Els eixos d'aquestes són la incorporació de la mirada dels infants a la transformació de les ciutats, el valor de la cultura per al pensament crític i creatiu, així com la inclusió educativa per oferir oportunitats a tothom. Els grups estan impulsats, respectivament, per les ciutats de Rivas Vaciamadrid, Granollers i, de manera conjunta, per Màlàga i Sevilla. Viladecans hi participa activament en les dues darreres xarxes, a banda de coordinar l’organisme fins a la tardor del 2025, quan la ciutat acollirà el congrès de tancament d’aquests treballs. 

Viladecans segueix així projectant-se com a ciutat educadora. En els darrers anys, l’Ajuntament ha impulsat innovacions tot i que les competències educatives siguin del govern català. Viladecans va ser la primera ciutat de Catalunya amb  les aules de totes les seves escoles amb xarxa de fibra i pissarres digitals i, actualment, s’està transformant l'espai físic de les aules per adaptar-lo a les noves pedagogies de treball per competències. A més de l’impuls del treball de l’estratègia d’Educació 360, per tal d’oferir més i millors oportunitats educatives en espais i temps també fora dels centres educatius. A més, una de les dues missions de ciutat per al 2030 és aconseguir l’abandonament escolar zero.