Viladecans entrega les Distincions d'Honor 2019

Viladecans ha fet aquesta Festa Major d'Hivern l'entrega de les Distincions d'Honor, els guardons amb què el municipi recompensa i rendeix tribut a persones i entitats de o relacionades amb Viladecans per la seva aportació a l'enriquiment de la ciutat en diversos àmbits. 

En aquesta ocasió, les Distincions d'Honor han anat a parar a mans de: 

  • Montserrat Pastor, mestra d'escola i institut, a la què se li reconeixen els seus més de 30 anys de trajectòria professional en l'ensenyament i en els què ha passat per les escoles Teide, Goar i Montserratina i per l'institut Torre Roja, on també va exercir de cap d'estudis. Actualment, la biblioteca d'aquest centre du el nom de d'aquesta docent en homenatge a ella. 
  • Els germans Anton i Jaume Muns, membres de l'Agrupació Fotogràfica de Viladecans i guardonats (in memoriam en el cas de l'Anton) per la seva trajectòria com a fotògrafs amateur. La seva multipremiada obra és un reflexe dels anys de lluita i reivindicacions socials posteriors al franquisme, i avui dia les seves fotografies formen part del llegat cultural de la ciutat. 
  • Carles Campón, productor musical, enginyer de mescles i multi-instrumentista. La seva distinció rendeix tribut a una carrera professional que l'ha dut a guanyar el premi Grammy Latino en diverses ocasions i a treballar amb artistes de la talla de Jorge Drexler, Vetusta Morla, Natalia Lafourcade i molts altres, ja fos com a instrumentalista o enginyer de so en viu. 
  • Jaume Calbet, empresari i fundador de la cadena de venda d'electrodomèstics Calbet. Se li recompensa haver creat una de les empreses més pròsperes, innovadores i emblemàtiques de la ciutat parant atenció a les necessitats de l'època, així com la seva estreta vinculació al teixit associatiu de la ciutat a través de la seva membresia del Club d'Empresaris i l'Associació de Pessebristes Centre Cultural Sant Joan. 
  • Per la seva banda, les Puntaires de Vall de Cans han rebut la Menció Honorífica per la seva tasca de recuperació de l'antiga i difícil tècnica de la Punta Negra, també anomenada Blonda del Baix Llobregat, la qual havia quedat oblidada fins que al 2008 les mateixes Puntaires de la Vall de Cans van començar a investigar-la i recuperar-la.