EDUCAR EN IGUALTAT A TRAVÉS DELS CONTES MALETA VIATGERA DE LITERATURA INFANTIL NO SEXISTA

Nivell educatiu

Escoles bressol
P3, P4, P5
P3
P4
P5
Cicle inicial de primària
1r de primària
2n de primària
Cicle mitjà de primària
3r de primària
4t de primària
Cicle superior de primària
5è de primària
6è de primària

Descripció

Fons bibliogràfic de llibres infantils d’ús lliure per als docents. Es tracta de tres maletes, una per cada franja d’edat. 

Maleta blava de 0 a 6 anys 
Maleta vermella de 7 a 10 anys 
Maleta verda de 11 a 13 

Dins la maleta hi trobareu la relació de títols del catàleg de la Biblioteca que fomenten rols femenins i masculins i models de relació alternatius als tradicionalment basats en estereotips o criteris que puguin ser sexistes. Els llibres van acompanyats de la guia de literatura infantil no sexista elaborada per l’Ajuntament i d’una proposta sobre com treballar el sexisme a través de la literatura infantil. 
 

Objectius

- Defugir dels estereotips a l’hora d’educar. 

- Deixar que la pròpia personalitat i les pròpies aptituds de les nenes i els nens les i els dirigeixin . 

- Fomentar el desenvolupament integral dels nens i nenes, promovent l'adquisició de valors i aptituds, més enllà del que tradicionalment s'atribueix a la feminitat o a la masculinitat. 

- Despertar entre les nenes i els nens la curiositat per models alternatius de personatges femenins i masculins dels contes. 

- Potenciar l’hàbit lector.
 

Observacions

1. La dinamització d’aquesta activitat corre a càrrec del professorat del centre, tot i que la proposta contempla una reunió prèvia per tal de fer entrega del material i explicar el seu funcionament. 

2. En funció de la demanda de cada centre platejarem el lliurament de les tres maletes conjuntament per a fer-les servir en els diferents cursos simultàniament com treball de centre. Igualment si només un nivell dins del centre vol fer-ne ús també és possible demanar una sola maleta. 

3. Les maletes romandran un màxim de 2 mesos a cada centre. 

4. El programa d’igualtat de gènere i la biblioteca proporcionaran, a demanda del centre, el material didàctic que es consideri necessari per a complementar els continguts de l’activitat o per a donar-li continuïtat al treball a l’aula. 

5. La referent del material es posarà en contacte amb els centres que sol•licitin l’activitat a fi de tancar les dates de lliurament de les maletes. 
 

Dates de l'activitat

Durant tot el curs escolar

Destinataris

escoles Bressol, Primer i segon cicle d’educació infantil, Cicle inicial i cicle mitjà i cicle superior de primària.

Lloc / Centres

AL CENTRE EDUCATIU

N. assistents / places

GRUP CLASSE

Indicadors d'avaluació

- Número de demandes realitzades - Número d’alumnat que s’ha beneficiat del material segregat per sexes. - Valoracions qualitatives del professorat en relació a la utilitat del material

Programa

IGUALTAT DE GENERE I POLÍTIQUES LGBTI

Objectius del Pla de Millora de l'Èxit Educatiu relacionat amb l'activitat

Assolir nivells educatius satisfactoris amb la millora substancial de les actuals taxes d´èxit escolar i d´aprofitament de les oportunitats de desenvolupament personal i social, dins i fora del sistema escolar:
Treballar per assegurar i ampliar les oportunitats educatives, sense discriminacions, dins i fora del sistema escolar (equitat) i al llarg de la vida:
Treballar per un canvi de paradigma educatiu, de model establert, i substituir-lo per un en què la innovació sigui la norma per incrementar la seva adaptació a l´entorn i a la seva complexitat:
Millorar la cohesió social, avançant en l´escolarització equilibrada amb la col·laboració de tota la comunitat educativa:

A càrrec de

Programa de Polítiques d'Igualtat de Gènere de l’Ajuntament: Cecilia Martínez (93 635 18 02 / [email protected])

Organitzador

Servei se Polítiques Feministes, Drets Civils i Inclusió: 93 566 20 00 / [email protected]

Inscripció

Per realitzar la inscripció cal iniciar sessió.