PROGRAMA METROPOLITÀ D'EDUCACIÓ AMBIENTAL "COMPARTIM UN FUTUR"

Nivell educatiu

Escoles bressol
P3, P4, P5
P3
P4
P5
Cicle inicial de primària
1r de primària
2n de primària
Cicle mitjà de primària
3r de primària
4t de primària
Cicle superior de primària
5è de primària
6è de primària
1r i 2n d'ESO
1r d'ESO
2n d'ESO
3r i 4t d'ESO
3r d'ESO
4t d'ESO
Batxillerat
1r de batxillerat
2n de batxillerat
Cicles formatius
CFGM
CFGS
Centre de formació d'adults

Descripció

Àmbit : Canvi climàtic, energies renovables, cicle de l'aigua i salut ambiental. 

El Programa metropolità d'educació ambiental de l'AMB Compartim un Futur té com a finalitat sensibilitzar i educar sobre medi ambient. Fomenta hàbits sostenibles entre la població, promou el pensament crític i ofereix als ciutadans i ciutadanes eines i valors necessaris per forjar un futur sostenible. Incorpora les qüestions de canvi climàtic, energies renovables i salut ambiental, intensifica la relació escola, família i entorn i profunditza en mètodes pedagògics participatius i experimentals

Les visites a les plantes de reciclatge i altres instal·lacions metropolitanes s'obren al setembre. L'oferta d'activitats anirà variant durant tot l'any i s'aniran actualitzant directament del web: http://compartimunfutur.amb.cat

 

 

 

Objectius

Compartim un futur vol donar a conèixer la tasca que fa l'AMB en matèria de sostenibilitat i estimular la participació de les persones participants en aquest àmbit. A través d'aquest programa, l'AMB proposa pràctiques que afavoreixen un canvi en les decisions de consum individuals per tal que no es basin només en els beneficis econòmics i a curt termini, sinó que també tinguin en compte altres aspectes com els costos ambientals i energètics o les emissions de CO2.

Sobre canvi climàtic. Energia i salut ambiental:
- Conèixer el canvi climàtic i els seus efectes sobre el territori metropolità.
- Veure la relació entre la gestió dels residus municipals, l'energia i el paper de les energies renovables.
- Divulgar el concepte de salut ambiental i els factors que hi influeixen (contaminació acústica, odorífera, lumínica, de l'aigua, del sòl o de l'aire).

Sobre el cicle dels residus:
- Conèixer la gestió dels residus municipals i els diferents tipus de tractament que fa l'AMB.
- Sensibilitzar per influir en els hàbits de la ciutadania respecte de la separació de residus i millorar la recollida selectiva.
- Fomentar capacitats per fer front als canvis que afecten el model de recollida i tractament de residus mitjançant processos d'aprenentatge fonamentats en la reflexió crítica.

Sobre el cicle de l'aigua:

- Conèixer el funcionament de les instal·lacions de tractament d'aigua depurada, regenerada i la xarxa metropolitana de col·lectors.
- Ajudar a canviar els hàbits en el consum i ús de l'aigua i fomentar la seva coresponsabilitat amb l'administració pública en la gestió dels recursos hídrics.
- Donar a conèixer la Directiva marc de l'aigua, la qual inclou conceptes com l'estat integral de les masses d'aigua, l'anàlisi integrada del medi, la recuperació de costos dels serveis i la participació pública i transparència en les polítiques de l'aigua.
- Apropar i difondre els beneficis de l'aigua regenerada, un recurs hídric encara no gaire conegut a casa nostra.

 

Observacions

El programa d'educació ambiental de l'AMB Compartim un Futur posa a disposició dels usuaris un nou servei d'assessorament per a centres educatius, associacions, entitats o qualsevol persona interessada en el programa.

Aquest servei es pot sol·licitar omplint el formulari en línia (http://www.amb.cat/web/ecologia/sostenibilitat/educacio-ambiental/assessorament) o trucant al telèfon 93 851 51 58.

Servei de xat 671 33 23 12 

 

Dates de l'activitat

Activitats a realitzar durant tot el curs escolar.

Destinataris

Tots els nivells

N. assistents / places

Grup classe

Indicadors d'avaluació

Nombre de sol·licituds presentades. Enquestes del professorat i dels educadors/es. La memòria de l'empresa executora.

Programa

"Compartim un futur" de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Objectius del Pla de Millora de l'Èxit Educatiu relacionat amb l'activitat

Assolir nivells educatius satisfactoris amb la millora substancial de les actuals taxes d´èxit escolar i d´aprofitament de les oportunitats de desenvolupament personal i social, dins i fora del sistema escolar:
Treballar per assegurar i ampliar les oportunitats educatives, sense discriminacions, dins i fora del sistema escolar (equitat) i al llarg de la vida:
No
Treballar per un canvi de paradigma educatiu, de model establert, i substituir-lo per un en què la innovació sigui la norma per incrementar la seva adaptació a l´entorn i a la seva complexitat:
Millorar la cohesió social, avançant en l´escolarització equilibrada amb la col·laboració de tota la comunitat educativa:

A càrrec de

Àrea Metropolitana de Barcelona. Contacte: [email protected]

Organitzador

Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament: Marta Clua Puig ( 93 707 75 62 / [email protected] )

Inscripció

Per realitzar la inscripció cal iniciar sessió.