Els aiguamolls del Delta

remolar delta llobregat viladecans aiguamolls
Una de les zones humides més importants de Catalunya

A Viladecans pots gaudir d’una autèntica joia natural. El delta del Llobregat és una de les tres zones humides més importants de Catalunya, i la nostra ciutat compta amb bona part dels espais protegits dels seus aiguamolls, configurats per estanys i maresmes, uns espais singulars —fràgils i escasos— amb gran riquesa de fauna i flora.

Els estanys són l’element característic del paisatge deltaic i tenen un interès científic molt elevat, atesa la seva riquesa ornitològica. Són també importants com a lloc de reproducció de peixos litorals i altres de més rars, com el fartet. Tots són d’aigües dolces salobres, amb un gradient en funció de la distància a la costa.

Les maresmes

Els terrenys plans o deprimits que pateixen inundacions temporals al llarg de l’any s’anomenen maresmes. La profunditat de les zones inundades rares vegades ultrapassa el metre i mig. La vegetació està formada per plantes herbàcies, jonqueres i saladars, en funció de la salinitat. Les maresmes estan associades indissolublement amb els estanys; són, de fet, l’ambient més ric en fauna del Delta, lloc de cria, repòs i alimentació de molts ocells migratoris, entre els quals destaquen els ànecs i els limícoles.

Comparteix
Opina