Agermanaments

agermanament viladecans saint herblain
Viladecans, ciutat agermanada i ciutat amiga

Va ser l’any 1992 quan l’Ajuntament aprovava l’agermanament de Viladecans amb la ciutat francesa de Saint Herblain. Posteriorment es van establir relacions d’amistat amb altres ciutats i comarques d’Espanya,  amb les quals s’han anat organitzant trobades i intercanvis, com és el cas de la ciutat de Santaella (Córdoba) i la comarca de la Sierra Norte (Sevilla).

L’agermanament amb Saint Herblain

Els inicis de l’agermanament van consistir, principalment, en l’intercanvi de correspondència, converses telefòniques i una invitació per part de la ciutat de Viladecans per tal que ens visités una delegació de Saint Herblain. Aquesta primera trobada va servir per a definir quina havia de ser la relació entre totes dues ciutats, què es pretenia aconseguir amb l’agermanament i quines activitats s’hi podien desenvolupar de forma conjunta.

A aquesta primera visita va seguir una invitació per part de l’Ajuntament de Saint Herblain a una delegació de Viladecans per a poder continuar treballant en aquest projecte comú.

L’agermanament es va formalitzar l’any 1992 en el marc de la Festa Major

A Viladecans es va crear un Comitè d’Agermanament per a organitzar activitats, trobades i intercanvis de forma regular

Vols conèixer Saint Herblain?

Saint Herblain compta amb 44.822 habitants i una superfície de 2.800 hectàrees. És la segona ciutat de l’àrea metropolitana de Nantes i la tercera del departament del Loira Atlàntic. Le Cours Hermeland agrupa 150 hectàrees d’espais verds protegits al cor de la ciutat.

La ciutat de Saint Herblain es troba molt a prop de la Bretanya francesa i està molt ben comunicada per carretera. A només dues hores de París utilitzant el tren d’alta velocitat (TGV) i a 45 minuts en avió, és a només 15 minuts de l’estació de tren de Nantes i a 10 minuts de l’aeroport Nantes-Atlantique pel Pont de Cheviré.

Saint Herblain compta amb diversos edificis destacables:

  • El castell de la Gournerie, restaurat l’any 1997

  • La casa pairal de la Bégraisière

  • L’església de Saint Hermeland, catalogada com a monument històric

  • L’ajuntament

El monument a la memòria dels afusellats «du maquis de Saffré»

Equipament culturals:

Zenith Nantes Metropole, situat a Saint Herblain, al cor d’Atlantis

La sala La Carrière, situada a prop de l’estany

L’espai cultural Onyx, al cor d’Atlantis

La mediateca Hermeland

Centres socioculturals

Els cinemes Pathé, UGC Ciné-Cité i Lutétia

Equipaments esportius:

El complex de Vigneau, amb una sala poliesportiva, sala de gimnàstica i camps de futbol

El complex du Val de Chézine, amb dos camps de futbol

10 gimnasos municipals

2 piscines cobertes

Saint Herblain compta amb un teixit associatiu molt dinàmic, amb prop de 300 associacions de diversos àmbits (esports, lleure, cultura, música…). A més, la ciutat disposa d’importants eixos comercials com són la carretera de Vannes, el pol regional d’Atlantis i l’Espai Océan, al barri de Sillon de Bretagne.

Els visitants tenen la possibilitat d’allotjar-se en un dels seus 10 hotels i de gaudir de la gastronomia en un del mig centenar de restaurants de la ciutat.

Comparteix
Opina