Benvinguda als nadons

Benvinguda nadons 2023

Donem la benvinguda als infants viladecanencs

Des del 2013, donem la Benvinguda als infants nascuts a Viladecans en un acte en què convidem a totes les famílies amb nadons nascuts l'any anterior. A la Benvinguda als nadons, cada any escollim un parc de la ciutat i demanem a les famílies que ens ajudin a plantar 12 arbres, un per cada mes de l'any. Des d'aquest moment, els arbres viuen com a testimoni d'una nova generació de viladecanencs i viladecanenques que, com ells, desitgem que arrelin a la ciutat, creixent i visquent amb Viladecans com a part del seu ADN. 

L'any 2017 vam incorporar l'àlbum dels nadons, el llibre en què l'Ajuntament custodiarà per sempre les petites emprentes dels viladecanencs i viladecanenques. 

Arbres amb molta història

Els nous arbres que han d'acompanyar a Viladecans en la seva història futura, sovint s'integren en un indret amb arbres ja assentats. És per això que, d'any en any, les espècies que es planten canvien i s'adeqüen a la vegetació present al parc. No obstant això, cadascun d'ells amaga un nom ple de significat que els nens i nenes podran descobrir quan creixin.

  • L'olivera és pau, saviesa i bellesa. Per als romans també va ser el símbol de la Victoria. Es coneix que una espècie molt duradora i resistent, pot viure fins a 5 segles.
  • La xicranda està especialment lligada a Viladecans, ja que als Jardins de Magdalena Modollel en viu una amb més de 100 anys de vida. El seu nom significa 'forta olor'.
  • La lagunària rep el nom del botànic espanyol i metge del Papa Juli III Andrés Laguna. És conegut com l'arbre de la piràmide i al juliol i a l'agost deixa veure les seves grans flors rosades.
  • L'àlber piramidal està lligat a la història i tradició del Mediterrani. Era l'arbre més emprat pels romans per fer ombra i refrescar les places de les seves viles.
  • L'alzina és un arbre de fullatge persistent que neix dels glans. 
  • La Paulònia és un arbre de flor lila suau. Recents estudis han demostrat que té un alt índex de captació del CO2 de l’atmosfera i una alta retenció de partícules contaminants presents en l’aire que respiren les persones.
Comparteix
Opina