Adopto el civisme

El segell «Adopto el civisme» simbolitza els valors de Viladecans, una ciutat cívica on viure i conviure. És un paraigua que engloba totes les campanyes i accions de promoció de la convivència que fomenten les bones pràctiques en civisme i l’impuls del treball voluntari i comunitari, alhora que sensibilitzen, consciencien i fan difusió del civisme i la convivència.

Les agents cíviques són les encarregades d’impulsar i dur a terme aquestes campanyes, treballant a peu de carrer per identificar conductes incíviques, corregir-les de forma amable i informar-ne la població.

Campanya de sensibilització per a una bona convivència a les places i parcs

Per poder gaudir de les places i parcs de la nostra ciutat, impulsem de manera permanent una acció de millora de la convivència en aquests espais. Les agents cíviques informen de quines són les normes de comportament que hem de seguir per respectar els interessos i necessitats de totes les persones que utilitzen l’espai públic i intenten corregir les molèsties provocades pels incompliments.

Campanya de sensibilització cívica sobre la tinença d’animals de companyia

Una altra de les campanyes que es duen a terme de forma permanent és la relativa a la tinença d’animals de companyia. Si en tens, recorda que no es poden portar els gossos deslligats i que cal recollir-ne els excrements de la via pública i respectar les normes sobre gossos perillosos. Les agents cíviques fan difusió d’aquestes conductes adequades i, en cas de no ser seguides, les persones infractores són sancionades per la Policia Local. Per controlar aquestes conductes incíviques hi ha també agents de paisà de la Policia Local.

Campanya de sensibilització cívica sobre els alimentadors a la via pública

Donar menjar als coloms o altres ocells, deixar menjar als gats o alimentar les mascotes a la via pública són pràctiques perjudicials per a la salut i higiene públiques i que, a més, estan prohibides. De manera constant, les agents cíviques duen a terme accions de conscienciació i sensibilització amb persones que no segueixen la normativa d’alimentació d’animals al carrer. A més, també es demana la implicació de la mateixa ciutadania per a eradicar aquestes actuacions.

Comparteix
Opina