Identificació i cens

Si ets propietari/ària d’un animal de companyia, recorda que les normatives vigents estableixen l’obligatorietat d’identificar-los i censar-los. Aquí hi tens les instruccions.

gat xip identificació animals viladecans
Identifica'l

Tots els gossos, gats i fures de Viladecans han d’estar identificats perquè puguin ser localitzats al més ràpid possible en cas de pèrdua. Els pots identificar amb un tatuatge a la pell que sigui indeleble o amb la implantació d’un microxip segons la normativa. Aquest segon mètode és el més ràpid, indolor i recomanable. Si et poses en contacte amb el teu / la teva veterinari/ària t’hi assessorarà.

Incorpora'l al cens municipal

Si el teu animal ja està identificat ja pots censar-lo. Recorda que tens un termini de tres mesos des del naixement o trenta dies des de la data d’adquisició o canvi de residència per a fer-ho.

El Decret 328/1998, del 24 de desembre, que regula la identificació i el registre general d’animals de companyia; la Llei 12/2006, del 27 de juliol, de protecció dels animals, i el Decret 2/2008, del 15 d’abril, estableixen l’obligatorietat de censar-los.

  • Més facilitat per a trobar l’animal si es perd

  • Intervenció més ràpida per a prevenir el contagi de malalties infeccioses

  • Més control dels animals potencialment perillosos

  • Millor planificació dels serveis adreçats als animals de companyia

  • Informació periòdica sobre normatives, campanyes i activitats que es realitzin

Comparteix
Opina