Què fem

Participació en 30 projectes europeus

A l’Ajuntament de Viladecans tenim més de 20 anys d’experiència en la gestió de projectes europeus, acumulada amb la participació en 30 projectes d’àmbits diferents en total.

La majoria de projectes que hem desenvolupat s’han centrat en la millora de l’ocupació i de les habilitats laborals de la ciutadania, amb un total de 20 projectes executats des de l’inici dels anys noranta. Els segueixen els temes de transició energètica (4 projectes executats) i de cerca de solucions per un ús més sostenible del territori (3 projectes executats).

Àmbit del projecte Nombre de projectes
Adaptació al canvi climàtic 2
Ús sostenible de la terra i solucions basades en la natura 3
Ocupació i habilitats laborals en l’economia 20
Integració de migrants i refugiats 1
Transició energètica 4
Mobilitat urbana 1
Qualitat de l’aire 1

En un món cada cop més interrelacionat i competitiu, la participació dels governs locals en projectes europeus s’ha convertit en una necessitat i una oportunitat, especialment per a aquells municipis que volen aprofitar totes les oportunitats que els ofereix un posicionament a nivell global.

Participar en projectes europeus ens aporta els beneficis següents:

  • Pràctiques innovadores: Permet invertir en innovació i treballar conjuntament amb socis d’altres àmbits (empresa, món de la recerca i innovació) per desenvolupar projectes pilots i estratègies i maneres de fer innovadores.

  • Aprenentatges: Permet compartir problemes per donar resposta a reptes comuns i conèixer les experiències dutes a termes en altres territoris que poden ser útils o d’inspiració per a la nostra ciutat.

  • Visibilitat: Augmenta la projecció internacional de la ciutat.

  • Contactes amb nous socis internacionals: Permet establir vincles amb socis europeus claus més enllà de la durada del projecte.

Projectes actuals

Actualment treballem en dos projectes europeus: d’una banda, el Vilawatt, una iniciativa de transició energètica que ens situarà al nivell de ciutats referents com Göteborg i París, i, de l’altra, l'IMAILE, sobre innovació en l’àmbit educatiu amb la creació d’espais personals d’aprenentatge, juntament amb socis de Finlàndia, Suècia i Alemanya.

Comparteix
Opina