Què és i com funciona

W!Cable: fibra òptica a tota la ciutat

L’objectiu de la xarxa de fibra òptica municipal és fer arribar banda ampla ultrarràpida a totes les llars, empreses, botigues i equipaments de la ciutat. Actualment, al voltant del 50% dels viladecanens i viladecanenques ja poden beneficiar-se de qualsevol dels serveis de W!Cable, amb l’operador que cadascun vulgui i segons les condicions que millor s’adaptin a cada situació.

En qualsevol cas, l’objectiu continua sent el mateix: proveir tant a ciutadans particulars com a empreses i comerços d’una fibra òptica competitiva i de la millor qualitat. De moment, en gaudeixen totes les escoles viladecanenques, on ja arriba.

cable fibra optica viladecans carles ruiz
El desplegament del W!Cable

Al juliol del 2015, l’Ajuntament va fer una concessió amb l’empresa Overon, del grup Mediapro, perquè fes una inversió de 4 milions d’euros destinada a que W!Cable s’estengués a gairebé tots els racons de Viladecans, alhora que es comprometia a gestionar-la els següents 15 anys. Tanmateix, W!Cable segueix sent propietat municipal i continua funcionant com a operador neutre. Això vol dir que és una xarxa oberta a qualsevol operadora que vulgui oferir els seus serveis d’Internet, telèfon, televisió, etc, fet que suposa per a la població ofertes més competitives i variades.

Les empreses viladecanenques poden gaudir de velocitats similars a les de Corea del Sud o Japó

Amb la fibra òptica hem pogut posar en marxa projectes d’innovació educativa dels quals s’han beneficiat 11.000 nens i nenes

Amb quines operadores funciona W!Cable?

Actualment, comptem amb quatre operadores que ofereixen serveis basats en W!Cable: Adamo, Parlem, la Xarxa Oberta de Catalunya (XOC) i APFUTURA. 
 

  Ofereix serveis a particulars? Ofereix serveis a empreses?
ADAMO
PARLEM
XOC No
APFUTURA No
L'aposta de Viladecans per la fibra òptica
La fibra òptica que les nostres empreses i comerços mereixen

Apostem per W!Cable no només per dotar la ciutat d’una xarxa de fibra òptica de qualitat i fàcil accés. Hi apostem, també, perquè volem que la connexió a Internet de les nostres empreses i comerços s’ajusti a les necessitats de connectivitat del mercat actual, i així ajudar a la seva competitivitat.

W!Cable, a més, funciona sobre la xarxa de fibra òptica municipal, la qual està oberta a qualsevol operador que s’hi vulgui integrar. D’aquesta manera, busquem incentivar l’arribada de més empreses, alhora que contribuïm a enriquir el teixit empresarial de la ciutat.

És per això que W!Cable garanteix:

  • des de 100 megues simètrics fins als que calguin.
  • serveis adaptats a les necessitats de cada empresa.
  • accés a empreses de qualsevol zona de la ciutat.

Les empreses que ofereixen serveis a empreses basats en W!Cable actualment són Adamo, la Xarxa Oberta de Catalunya (XOC), Parlem i APFUTURA. Per conèixer el producte i l’oferta de cada operadora, contacteu directament amb cadascuna d’elles.

Com gaudir de la fibra òptica?

En l’actualitat, al voltant de d’11.000 llars i més d’un centenar d’empreses poden contractar aquest servei a través de qualsevol dels operadors que fan servir W!Cable.

Si W!Cable arriba a casa teva, les operadores haurien d'haver contactat amb tu per oferir-te els seus serveis i preus. 

Un cop feta la instal·lació, podeu contractar el servei de fibra òptica amb l'operador que vulgueu, ja que la xarxa és neutra. Els operadors que ofereixen servei a través de W!Cable són:

La xarxa està en ple procés d'extensió per la ciutat. Si vols saber quan arribarà al teu habitatge pots consultar a l'empresa municipal VIMED (93 637 30 55) si hi ha una previsió.

Quan estigui disponible per arribar al teu edifici, es posaran en contacte amb la comunitat de veïns (en el cas d'edificis plurifamiliars) o amb el propietari (en habitatges individuals) perquè els donin el permís d'instal·lació. Aquest és imprescindible per poder fer-la arribar dins dels edificis.

Posteriorment, es posaran en contacte amb els habitatges les companyies que operen a la xarxa municipal per oferir-te la seva oferta de serveis i preus.

No. Hi ha operadores de telecomunicacions, com Movistar, Vodafone o Orange, que també estan desplegant fibra òptica a Viladecans, i contribueixen a que la ciutat disposi d'una de les ofertes de serveis de telecomunicacions més àmplia de tot l'Estat.

Segons la legislació vigent, les operadores privades no estan obligades a compartir les xarxes. Per aquest motiu, és possible que un operari de cadascuna d'aquestes empreses demani un altre permís a la teva comunitat per instal·lar els seus propis cables de fibra òptica. Tot i que cada companyia té llibertat per fer la seva xarxa, W! CABLE facilita minimitzar la duplicació, en ser majorista i neutra, i permet que companyies sense capacitat de hacersu pròpia xarxa també puguin entrar a competir oferint els seus serveis.

El principal avantatge és que hi ha més oferta perquè puguis escollir els serveis que s'adeqüin a les teves necessitats oa la teva butxaca. Com més, millor per a tots!

Comparteix
Opina