Persones refugiades

refugiats viladecans
Viladecans està adherida a la Xarxa de Ciutats Refugi

Al 2015, Viladecans va aprovar la seva incorporació a la Xarxa de Ciutats Refugi, i també hem creat una Taula de Suport als Refugiats, per poder prestar ajuda, suport o acollida a les persones desplaçades. L’objectiu és el de contribuir a pal·liar la tragèdia que viuen milers de persones que fugen de la guerra i els conflictes armats de l’Orient Mitjà, sobretot de Síria.

D’aquesta manera, a Viladecans ens posem a disposició de les institucions competents, les ONG, la societat civil, entitats i altres ajuntaments per buscar solucions conjuntes a aquesta crisi.

El conflicte de Síria

El conflicte de Síria, iniciat al 2011, és un dels que ha provocat un flux més elevat de refugiats que arriben a Europa. Davant d’aquesta situació, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament va engegar una campanya d’emergència de suport a la població afectada per la guerra civil d’aquest país. Viladecans, com a membre de la comissió de pau del Fons, fa seguiment d’aquest projecte.

A més, també vam fer una aportació econòmica extraordinària de 3.000 euros al 2015 i una de 6.000 euros al 2016, per facilitar l’acollida de la població refugiada i mitigar les dures condicions del seu èxode cap a Europa.

Vols col·laborar-hi?

Si vols ajudar el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en el seu projecte de suport als refugiats, fes-hi una aportació!

  • Triodos Bank, codi IBAN: ES47 1491 0001 2620 0525 7510

  • Catalunya Caixa, codi IBAN: ES87 2013 0500 1402 1395 4220

  • CaixaBank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

L’Ajuntament, a través de la Taula de Suport als Refugiats, mantenim el contacte i ens coordinem amb diferents organitzacions per cooperar en aquesta greu crisi humanitària. A més, convidem entitats solidàries que treballen a la ciutat, com Viladecans Solidària, Creu Roja o Càritas, i totes les forces polítiques del consistori a unificar esforços.

Vols sumar-t’hi?

Ets un ciutadà o ciutadana o una entitat de Viladecans que vols col·laborar en els dispositius d’ajuda i acollida que s’organitzen? Nosaltres canalitzem les vostres propostes i peticions i ens coordinem amb totes les entitats. Fes-nos arribar les teves propostes o recursos disponibles al correu electrònic omoraless@viladecans.cat.

Comparteix
Opina