Promoció comercial

A Viladecans ajudem el comerç a millorar la seva competitivitat, sobretot a través del treball compartit. Per això, des de l’Ajuntament oferim ajuts i subvencions (per a la posada en marxa, per exemple), programes de suport (com la mentoria o els cursos formatius sobre gestió o idiomes), espais de coordinació i reflexió (com la Taula del Comerç) i el finançament d’accions de dinamització coordinades amb la Xarxa Comercial de Viladecans.

Volem que et sigui més assequible obrir un comerç i, per això, oferim diversos programes de suport econòmic als establiments comercials.

Bonificacions:

- 15 % sobre el preu de la llicència en cas de presentar un pla d’empresa i un informe de viabilitat del projecte emès a Can Calderon. S’hi afegirà un 5 % en cas que la persona emprenedora hagi realitzat el Pla Formatiu en Comerç.

- 50 % per traspàs de negoci

- 75 % per a persones en situació d’atur que presentin un pla d’empresa amb l’informe de viabilitat del projecte emès a Can Calderon i pertanyin a algun d’aquests col·lectius:

  • Dones
  • Aturats de llarga durada (més d’un any en situació d’atur)
  • Menors de 25 anys
  • Majors de 45 anys
  • Persones amb diversitat funcional

- 50 % per a llicències d’activitats subjectes a règim de comunicació o innòcues, de caràcter temporal no estacional (no superior a 6 mesos), que es duguin a terme en terrenys de propietat particular

- 50 % per a llicències temporals d’obertura (no més de 2 mesos consecutius per a negocis relacionats amb pirotècnia, joguines, tèxtil, etc.)

- 95 % per a cooperatives de nova creació

Subvencions:

- Fins el 100 %  de la quota quan el projecte empresarial sigui una activitat de comerç o comerç-serveis ubicada en les zones del nucli antic marcades a l’annex II de l’ordenança. Caldrà presentar un pla d’empresa amb el corresponent informe de viabilitat.

- Fins el 100 % de la quota quan el projecte empresarial sigui una activitat de comerç o comerç-serveis ubicada als mercats municipals. Caldrà presentar un pla d’empresa amb el corresponent informe de viabilitat.

- Fins el 50 % de la quota quan el projecte empresarial s’ubiqui als carrers integrats a les àrees de Centralitat Comercial Prioritària, Centralitat Comercial, al carrer de Sant Marià entre el carrer de Sant Antoni i l’avinguda del Molí i a les zones de Ponent i Montserratina.

- Fins el 25 % quan el negoci s’ubiqui fora de les zones abans especificades i es situï dins la zona urbana consolidada

- Fins el 100 % per canvi de titularitat de negoci gestionat per la Xarxa Reempresa, acreditant-ho amb un certificat emès per Can Calderon una vegada realitzat el Pla de Reempresa


També oferim ajudes econòmiques a les persones que es facin autònomes per a obrir un negoci i cobrir el cost de les gestions de la constitució i del primer any de la quota del Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA). Ho fem a través del programa «Fem feina a Viladecans». 

Posar en marxa una activitat comercial i desenvolupar-la amb èxit requereix molta dedicació. Per això, des de l’Ajuntament intentem donar-te eines que ho facilitin en qualsevol punt del procés. Així, t’ajudem a elaborar el Pla de Negoci, t’oferim formació en aquelles vessants de la gestió empresarial en què estiguis menys avesat i, si fa anys que tens el teu negoci i no saps com reorientar-lo, t’ajudem a fer-ho a través dels programes de mentoria.

Per a més informació pots posar-te en contacte amb l’oficina de Viladecans Atenció a les Empreses, trucant al telèfon 936 352 996.

Des del 2015, a Viladecans comptem amb la Taula del Comerç, un òrgan on tots els gremis implicats en l’activitat comercial reflexionem i dissenyem les nostres accions per assolir uns objectius comuns i potenciar els beneficis. D’aquest espai de debat i decisió formen part: l’Ajuntament, el Gremi d’Hostaleria, la Xarxa Comercial, la Xarxa de Mercats Municipals, la Cooperativa Agrícola i el comerç no associat.

Viladecans Atenció a les Empreses

Carrer Andorra, 64
08840 Viladecans

Horari: 
De dilluns a divendres, de 9 a 14 h. I dimarts i dijous, de 16.30 a 18.30 h (excepte juliol, agost i setembre)
Telèfon: 
936 352 996
Comparteix
Opina