Valors naturals

platja viladecans valors naturals platges verges playas virgenes

unes platges «verges»

A partir de l'1 de març i fins al 31 de juliol de 2024 no es pot accedir a la platja del Remolar per la nidificació d’aus protegides.

La platja de Viladecans configura un entorn excepcional i singular dins l’àrea metropolitana. És l’espai ideal per a passejar, córrer, jugar, nedar i gaudir del sol i l’aigua, però, a més de l’ús social i lúdic, també té un gran valor natural. Tot i que la sorra i les altes temperatures no són el medi idoni per a la flora i la fauna, a la platja hi ha un gran nombre d’espècies adaptades que contribueixen a dur-hi a terme activitats d’educació i sensibilització ambiental. Per garantir la conservació de la biodiversitat de la platja, és fonamental cuidar-la i protegir-la.

Les característiques dels sorrals

Gaudeix de 2,7 quilòmetres de platja en un entorn natural:

  • Platja de la Murtra: Aquest tram va des de Gavà i la sortida de l’estany de la Murtra fins a l’espigó. La platja pateix importants pèrdues de sorra durant les pluges més fortes.
  • Platja de la Pineda: La meitat de la platja és espai natural protegit i està inclosa dins la Xarxa Natura 2000.
  • Platja de la Pineda de Cal Francès: Forma part dels Espais Naturals del Delta del Llobregat. Té un cordó de vegetació dunar regular i una de les pinedes més ben conservades. Aquesta platja té un caràcter verge i natural que cal respectar.
  • Platja del Remolar (Actualment tancada al públic per nidificació): També forma part dels Espais Naturals del Delta del Llobregat i és verge i natural. Gran part de la platja té vegetació dunar i basses d’aigua temporal.

Les dunes són un element dinàmic, fràgil i molt característic de les platges del Delta

La platja és plena de fauna d’espècies molt diverses

Vegetació canviant des de la sorra fins a la pineda interior

Visor de fauna

Descobreix en temps real quines especies s'han observat en aquest espai. El Visor de Fauna de l'AMB mostra, en temps real, les observacions faunístiques realitzades als parc i platges de l'AMB a través d'ornitho.cat i ocellsdelsjardins.cat, dos projectes de ciència ciutadana de l'Institut Català d'Ornitologia.

Pots accedir clicant aquí

Comparteix
Opina