Valors naturals

platja viladecans valors naturals platges verges playas virgenes
unes platges «verges»

La platja de Viladecans configura un entorn excepcional i singular dins l’àrea metropolitana. És l’espai ideal per a passejar, córrer, jugar, nedar i gaudir del sol i l’aigua, però, a més de l’ús social i lúdic, també té un gran valor natural. Tot i que la sorra i les altes temperatures no són el medi idoni per a la flora i la fauna, a la platja hi ha un gran nombre d’espècies adaptades que contribueixen a dur-hi a terme activitats d’educació i sensibilització ambiental. Per garantir la conservació de la biodiversitat de la platja, és fonamental cuidar-la i protegir-la.

Les característiques dels sorrals

Gaudeix de 2,7 quilòmetres de platja en un entorn natural:

  • Platja de la Murtra: Aquest tram va des de Gavà i la sortida de l’estany de la Murtra fins a l’espigó. La platja pateix importants pèrdues de sorra durant les pluges més fortes.
  • Platja de la Pineda: La meitat de la platja és espai natural protegit i està inclosa dins la Xarxa Natura 2000.
  • Platja de la Pineda de Cal Francès: Forma part dels Espais Naturals del Delta del Llobregat. Té un cordó de vegetació dunar regular i una de les pinedes més ben conservades. Aquesta platja té un caràcter verge i natural que cal respectar.
  • Platja del Remolar: També forma part dels Espais Naturals del Delta del Llobregat i és verge i natural. Gran part de la platja té vegetació dunar i basses d’aigua temporal.

Les dunes són un element dinàmic, fràgil i molt característic de les platges del Delta

La platja és plena de fauna d’espècies molt diverses

Vegetació canviant des de la sorra fins a la pineda interior

Comparteix
Opina