El Parc Agrari

parc agrari quilometre 0 kilómetro cero viladecans baix llobregat
El nostre rebost

Saps quina és una de les zones agrícoles més antigues i fèrtils de Catalunya? Doncs, encara que estigui situada entre el teixit urbà de poblacions metropolitanes i les infraestructures que les creuen, és el Parc Agrari del Baix Llobregat, situat a la vall baixa i al delta d’aquest riu i que té 3.332 hectàrees de terreny. A Viladecans les terres agrícoles s’inclouen dins aquest parc i ocupen la quarta part del terme municipal.

Precisament són les bones condicions climàtiques i l’extensa xarxa de reg i drenatge les que en faciliten l’agricultura intensiva. Al Parc Agrari s’hi conrea, majoritàriament, productes d’horta i fruiters, seguint models diversos de producció i comercialització.

A banda de l’activitat agrícola, el Parc Agrari també té altres usos lúdics o educatius, com l’agroturisme, les visites guiades, els itineraris per a fer a peu o en bicicleta o la possibilitat de realitzar-hi activitats i esports a l’aire lliure. És per això que representa un patrimoni ecològic, paisatgístic, cultural i econòmic molt important per a Viladecans.

parc agrari quilometre 0 kilómetro cero viladecans baix llobregat
Les administracions públiques gestionen el parc

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat és l’òrgan que gestiona el conjunt de terrenys del parc. El formen la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Generalitat de Catalunya, la Unió de Pagesos de Catalunya i els ajuntaments de Castelldefels, Cornellà, Gavà, l’Hospitalet, Molins de Rei, Pallejà, el Papiol, el Prat, Sant Boi, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Viladecans.

Masia de Can Comas

Camí de la Ribera, s/n

08820 El Prat de Llobregat

Horari: 
Feiners de 9 a 14 h
Telèfon: 
933 788 190 / Fax: 933 794 800
Comparteix
Opina