Gent gran

Atenció a les persones grans

La gent gran esteu acompanyats, a Viladecans. Des de l’Ajuntament, a través dels Serveis Socials municipals, atenem les necessitats que pugueu tenir les persones de més edat de la població. Us oferim diversos programes i serveis centrats en diferents àmbits per proporcionar-vos una ajuda integral.

Les associacions de gent gran i els casals de Viladecans imparteixen tallers i cursos diversos pensats per a aquest col·lectiu. Estan centrats en l’alfabetització, l’entrenament de la memòria o la informàtica, les tecnologies i l’ús dels telèfons mòbils (smart phones). A més, per Sant Jordi, cada any es convoca el Concurs de Poesia de la Gent Gran.

Promovem que practiqueu activitat física saludable a la ciutat, on podeu fer recorreguts de manera lliure o seguint activitats programades pels ambulatoris i gaudir dels parcs lúdics. També podeu realitzar cursos i activitats dirigides en els equipaments esportius i comunitaris.  A més, al voltant del Dia Internacional de la Gent Gran, realitzem la Marxa de la Gent Gran. També organitzem xerrades de sensibilització sobre temes relacionats amb la salut perquè estigueu ben informats.

La gent gran podeu participar en la vida local a través de la xarxa d’associacions de jubilats, gent gran i pensionistes que hi ha a Viladecans, però també a través de la Comissió de la Gent Gran, que es convoca cada trimestre. A més, des de l’Ajuntament oferim, durant la Setmana de la Gent Gran, un homenatge a les parelles que celebren les noces d’or.

Els Serveis Socials municipals, a través d’un equip propi d’«Atenció social a la gent gran i les dependències», presta serveis de suport a la gent gran i a les persones que en tenen cura, atenció domiciliària, àpats a domicili o menjador, ajuda amb els tràmits de la Llei de la dependència o informació sobre les prestacions econòmiques.

Comparteix
Opina