Arxiu d’Imatges

fons imatges antigues antiguas viladecans fotografias
El testimoni gràfic de la història de Viladecans

A Viladecans podem obrir l’àlbum dels records fotogràfics fent enrere fins a l’any 1878. Aquesta és la data de la fotografia més antiga de les més de 180.000 que guardem a l’Arxiu d’Imatges de la ciutat. Aquest espai, dins de l’Arxiu Municipal, conserva documents gràfics de la nostra ciutat al llarg del temps, i recull des d’esdeveniments populars fins a espais de la geografia del municipi o, fins i tot, de la vida personal de viladecanencs.

El fons més important és el fons municipal, que reflecteix l’activitat generada pels regidors municipals i les entitats locals en tots els àmbits de la vida ciutadana. Però també custodia altres fons i col·leccions procedents de donacions i cessions d’entitats, fotògrafs, col·leccionistes, particulars o empreses, tots relacionats amb Viladecans, ja sigui per raó d’autoria o per la seva temàtica.

L’Arxiu d’Imatges conserva documents en diversos suports, en funció de l’evolució històrica de la tècnica fotogràfica: plaques de vidre, negatius i positius, diapositives, pel·lícules, vídeos i imatges digitals, en blanc i negre, en color i en diverses mides.

Des de l’Arxiu Municipal impulsem una política de digitalització dels fons gràfics per a preservar els originals i facilitar l’accés als investigadors, usuaris i ciutadania en general. És per això que a través d’aquest web pots accedir a les imatges digitalitzades.

A més, estem oberts a la recepció de documents gràfics i audiovisuals que vulgueu donar o cedir en comodat o en dipòsit. Per a això o per rebre informació podeu contactar directament amb l’Arxiu Municipal.

Arxiu Municipal de Viladecans

Carrer de Guifré el Pelós, 32-36

08840 Viladecans

Horari: 
De dilluns a divendres, de 9 a 14 h, i dimarts i dijous, de 16 a 18.30 h. De juny a setembre, tardes tancat. Fora d’aquest horari caldrà cita prèvia.
Telèfon: 
936 352 985

L’Arxiu Municipal també et permet reproduir alguns dels documents gràfics que custodia, sempre sota les condicions que estableix la normativa de propietat intel·lectual i d’acord amb les taxes aprovades en les Ordenances Fiscals Municipals.

Comparteix
Opina