Enllumenat públic

enllumenat public viladecans fanals farolas iluminación calles parques luz
Seguretat, comoditat i confort a l’espai públic

L’enllumenat de Viladecans forma part del seu paisatge urbà i contribueix, quan es fa de nit, a la nostra sensació de seguretat, comoditat i confort a l’espai públic. Així, permet que allarguis les teves activitats a la ciutat quan ja no disposem de llum natural. El nostre objectiu és adaptar la il·luminació a les necessitats de la configuració de la ciutat, optimitzar el consum energètic i millorar la qualitat dels espais públics. Per això tenim molt en compte el marc normatiu sobre eficiència energètica i els nivells de lluminositat establerts per les autoritats competents.

Tipologia de punts de llums
vapor de sodi 40,28 %
halogenurs metàl·lics (HM/CMH) 24,87 %
LED 17,28 %
fluorescència 13,32 %
altres 4,07 %
vapor de mercuri 0,18 %
incandescència 0,00 %

Viladecans compta amb 163 quadres de llum regulats per rellotge astronòmic, el 53 % dels quals funcionen de manera electrònica. L’Ajuntament ha subcontractat l’empresa SECE per al manteniment de totes les lluminàries, per un import de 314.495,45 euros a l’any.

Potència total 838.629 W
Flux total 89.373 milers de Lm
Quadres de llum 163
Punts de llum per quadre 65
Potència per quadre 5.145 W
Efic. lumínica mitjana 106,57 Lm/W
Flux per punt de llum 8,48 Lm
Potència per punt de llum 80 W
Més punts de llum i més eficaços

El nombre de punts de llum que hi ha a Viladecans ha crescut un 440 % des del 1995, alhora que també ho ha fet l’eficiència lumínica mitjana, és a dir, s’ha incrementat la llum emesa per cada watt consumit. Aquesta millora s’ha aconseguit amb la substitució de llumeneres, làmpades i equips per altres de més eficients. L’any 2015 es van modificar més del 30 % dels punts de llum de la ciutat amb una important inversió, inclosa la substitució d’unes 1.000 llumeneres convencionals per altres de LED.  

Aquesta actuació ha permès estalviar un 20 % del consum total de llum. A més, també hem rebaixat la nostra petjada ambiental, en reduir l’emissió de CO2 a l’atmosfera, i hem millorat la percepció ciutadana de llum a la via pública.

Comunica'ns qualsevol incidència que detectis en l'enllumenat públic
Comparteix
Opina