Cooperació al desenvolupament

cooperacio al desenvolupament viladecans tercer món 0,3%
Una ciutat solidària

Viladecans som una població solidària no només amb la gent que viu al nostre entorn, sinó també amb la d’altres parts del món on viuen moltes dificultats. És el nostre granet de sorra per a fer un món millor per a les persones. Des de l’Ajuntament, a través de la cooperació per al desenvolupament, treballem en la identificació conjunta de necessitats, el finançament, la gestió, el seguiment i l’avaluació dels projectes en països del sud.

No tots els projectes de cooperació tenen el mateix impacte sobre el benestar de les persones, i és per això que la nostra tasca també és la de seleccionar entre les diferents propostes i seguir una línia d’actuació, tot perseguint l’objectiu de satisfer les necessitats bàsiques de la població. Segons la definició que en fan els organismes internacionals, aquestes necessitats són alimentació, aigua potable, sanitat, educació i habitatge.

Així, estem compromesos amb els  objectius globals que els líders mundials van definir el 25 de setembre del 2015 per eradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat com a part d’una agenda de desenvolupament sostenible. Aquests objectius tenen metes específiques que s’han de complir fins a l’any 2030.

Ens centrem en la cooperació municipalista de suport a entitats locals de països del Sud

Busquem que els beneficiaris de tots els projectes s’hi impliquin i hi participin

Els projectes que financem i gestionem responen a una idea de cooperació no creadora de dependència

Comparteix
Opina