PUMA

Plans d'Actuació de Mobilitat Urbana

PUMA

Actuant per la mobilitat urbana

L'objectiu del projecte PUMA és aconseguir una mobilitat climàticament neutra i sostenible a les ciutats petites i mitjanes. La xarxa PUMA vol implicar la ciutadania i canviar la seva actitud cap a la mobilitat sostenible de manera positiva, motivant a tothom a implicar-se en la millora del medi ambient.

Més concretament, els objectius del PUMA són:

  • Abordar els reptes del creixement sostenible i intel·ligent a les ciutats petites i mitjanes mitjançant la promoció de sistemes i tecnologies de transport urbà sostenibles.
  • Donar suport a la transició cap a una economia circular baixa en carboni reduint la dependència dels cotxes privats i promovent modes de transport sostenibles que redueixin les emissions i millorin la qualitat de l'aire.
  • Millorar la connectivitat i la mobilitat a les ciutats petites i mitjanes mitjançant el desenvolupament d'infraestructures de transport sostenibles, com ara sistemes integrats de transport públic i centres intermodals, i fomentant l'ús de solucions innovadores de mobilitat, com ara serveis de mobilitat compartida.

Aquest projecte té una durada de trenta-un mesos (de l'1 de juny del 2023 al 31 de desembre del 2025).

El pressupost total del projecte és de 850.000 euros, dels quals el 75,61% o 642.658,44 euros està finançat pel programa URBACT (fons FEDER). La part pressupostària de l’Ajuntament de Viladecans és 83 543.75 euros, dels quals el 65% o 54.303,44 euros està finançat pel programa URBACT i el 35% restant o 29.240,31 euros correspon a l’aportació pròpia de l’Ajuntament.

En el marc del projecte, l'Ajuntament de Viladecans definirà, gràcies al treball coordinat amb agents locals, un conjunt d'accions que contribuiran a aconseguir una mobilitat climàticament neutra.

El Pla d'Acció Integrat (PAI) que Viladecans elaborarà dins del projecte PUMA s'alinearà amb les actuacions recollides a l'Agenda Urbana Local de Viladecans en matèria de mobilitat sostenible (desplegament de ZBE, millora del servei d'autobusos, creació i millora de carrils bici i aparcaments, etc.) i contribuirà a dur-los a terme.

Aquesta alineació, juntament amb la Missió de Ciutat de Viladecans per assolir una ciutat neutra en emissions l'any 2030 i d’emissions negatives l’any 2050, garantirà el compromís de la ciutat per implementar les actuacions dissenyades dins del PAI.

  • Liepaja (Letònia), coordinador del projecte
  • Dienvidkurzeme (Letònia)
  • Taurage (Lituània)
  • Larissa (Grècia)
  • Gdańsk (Polònia)
  • Cento (Itàlia)
  • Viladecans (Espanya)
  • Nova Gorica (Eslovènia)
  • Facultat de Ciències del Transport i del Trànsit, Universitat de Zagreb (Croàcia)

Sonia Domínguez Méndez
Tècnica de projectes europeus
[email protected]
+34 667230119

Julio Lucena de Andrés
Tècnic de projectes europeus
[email protected]
+34 600457600

URBACT és un programa de Cooperació Territorial Europea que fomenta el desenvolupament urbà integrat sostenible a les ciutats d'Europa. Està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) amb un pressupost de 79 769 000 EUR i per l'Instrument d'ajuda a la preadhesió amb un pressupost de 5 000 000 EUR per al període 2021-2027.
 

Comparteix
Opina