NextGen Youthwork

Futur sostenible per a la joventut

NextGen Youthwork

Futur híbrid i sostenible per al jovent

L’objectiu del projecte NextGen YouthWork és crear una visió i una estratègia a llarg termini pel treball digital dels Serveis de joventut municipals que serveixi de plataforma per superar la bretxa digital i garantir que tots els i les joves tinguin accés a les mateixes oportunitats i serveis.

NextGen Youthwork pretén desenvolupar i millorar el treball digital dels serveis de joventut a través de solucions digitals innovadores a nivell de ciutat. D'aquesta manera, la xarxa NextGen YouthWork treballa per alinear millor el treball de joventut amb les oportunitats i els reptes que planteja el món en línia en què els joves passen molt de temps avui dia. Moltes de les àrees importants per a la joventut es poden abordar a través del treball digital, com ara els problemes de salut mental, l'aprenentatge informal, la participació comunitària, el desenvolupament de talent i de la identitat...

L’enfocament de NextGen YouthWork consisteix a oferir als treballadors dels serveis de joventut oportunitats d'actualització de coneixements que els permetin utilitzar eficaçment les plataformes digitals existents sense necessitat de desenvolupar-ne de noves, adaptant-se als canals i plataformes que ja utilitzen els joves i dotant els treballadors de l'àmbit de la joventut de les competències necessàries per continuar sent rellevants, independentment de les plataformes utilitzades.

La durada del projecte és de trenta-un mesos (de l'1 de juny del 2023 al 31 de desembre del 2025).

El projecte està alineat amb les polítiques de la ciutat i contribuirà a assolir totes les línies estratègiques del Pla Local de Joventut: emancipació juvenil, oci que fomenta l’esport i l’associacionisme juvenil, millorament dels serveis i eines de la Joventut, suport de salut (també emocional) i igualtat de gènere.

El pressupost total del projecte és de 800.659,60 euros, dels quals el 70,09% o 561.214,03 euros està finançat pel programa URBACT (Fons FEDER). La part pressupostària de l’Ajuntament de Viladecans és 75.283 euros, dels quals el 65% o 48.933,95 euros está finançat pel programa URBACT i el 35% restant o 26.349,05 euros correspon a la contribució pròpia de l’Ajuntament.

  • Eindhoven (Països Baixos) (coordinador del projecte)
  • Viladecans (Espanya)
  • Veszprém (Hongria)
  • Gdansk (Polònia)
  • Iasi (Romània)
  • Oulu (Finlàndia)
  • Perugia (Itàlia)
  • Cartagena (Espanya)
  • Aarhus (Dinamarca)
  • Tetovo (Macedònia)

Sonia Domínguez Méndez
Tècnica de projectes europeus
[email protected]
+34 667230119

Sara Gemma Cerezo Sanchez
Tècnica de projectes europeus i Comunicació
[email protected]
+34 663690737

URBACT és un programa de Cooperació Territorial Europea que fomenta el desenvolupament urbà integrat sostenible a les ciutats d'Europa. Està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) amb un pressupost de 79 769 000 EUR i per l'Instrument d'ajuda a la preadhesió amb un pressupost de 5 000 000 EUR per al període 2021-2027.
 

Comparteix
Opina