Alliberament d'una polla blava d'Allen al Remolar-Filipines

Des d'avui, una polla blava d'Allen es passeja pel Maresme del Remolar-Filipines, després que el personal rehabilitador i veterinari del Centre de Recuperació de Torreferrussa l'hagi alliberat aquest matí de dimarts davant la presència del regidor de Medi Natural, Ramon Espejo, tècnics de l'Ajuntament, personal del Centre de Conservació de Fauna de la Generalitat i ornitòlegs, entre altres.

Es tracta d'una espècie amb un risc mínim d'extinció i que habita en pantans o vegetació flotant de Madagascar i l'Àfrica subsahariana (a excepció del sud d'Àfrica). Per aquest motiu, tot i haver-se trobat a Badalona, s'ha escollit l'espai Natural del Remolar-Filipines per al seu alliberament després de la seva exitosa recuperació, al ser la maresma més important de Barcelona, i disposar de prats inundats i maresmes, que són l’hàbitat d’aquesta espècie.

Tal com ha explicat el regidor Espejo, "el Remolar-Filipines té un valor especial per l'extraordinària diversitat d'aus que l'habiten i el Mosaic de zones humides amb estancs i maresmes, permetent la supervivència d'innumerables espècies, aus migratòries i peixos com el Fartet".

A causa del canvi climàtic, cada vegada és més comú l'arribada d'espècies al nostre continent acostumades a latituds més calentes. En aquest cas, és la segona vegada que aquest exemplar arriba a Catalunya, i al gener, també es va trobar, per primera vegada, als Països Baixos. El mateix passa amb l'Esplugabous, una espècie que abans es reproduïa a les nostres latituds i actualment s'està desplaçant al Nord.