Resultats electorals del 14F a Viladecans

Després que el 2015 i el 2017 Ciutadans fos la força més votada a Viladecans en les eleccions al Parlament de Catalunya, el 14-F el PSC va recuperar el lideratge local que havia ostentat sempre des del 1984 en els comicis autonòmics.

Podeu veure el detall per barris cenals i per seccions censals als visors de Viladecans 360.

Triomf socialista a tots els barris

El PSC va obtenir el 38,7 % dels vots, gairebé doblant el suport de l’any 2017. Els socialistes es van imposar en tots els barris de la ciutat, situant-se per sobre del 40 % a Montserratina, Torrent Ballester i Mas Ratés. Es tracta dels seus millors resultats en unes eleccions al Parlament des de l’any 2006. Viladecans es va situar com el segon municipi de la comarca amb més suports al PSC, i el sisè de tota la província.

Ciutadans, que va perdre tres de cada quatre vots del 2017, va quedar relegat a la quarta posició (9,2%). Així, també es veia superat per ERC –que assolia els millors seus resultats històrics (15,8%), esdevenint per primera vegada el segon partit més votat en els comicis autonòmics– i per VOX, que s’emportava un de cada nou vots en la seva primera presència (11,1 %), bastant per sobre dels seus resultats globals a Catalunya.

En Comú Podem (9%) baixava lleugerament els suports, però aquests estaven dos punts per sobre dels seus resultats a Catalunya. També perdien suports Junts (6,2 %) i el Partit Popular (4,2%), que firmaven ambdós els seus pitjors resultats en aquestes eleccions. La CUP, en canvi, pujava lleugerament (2,5%), però estava molt per sota dels suports arreu de Catalunya i del seu propi millor resultat local del 2012.

A continuació us oferim una visió de l'evolució de la tendència de vot a la ciutat per comicis. 

Evolució dels resultats dels comicis

També podeu consultar els resultats històrics fent clic aquí

Mínima participació històrica

Enmig de la pandèmia sanitària, la participació (49,3 %) va ser la més baixa en els comicis autonòmics des de la recuperació democràtica i va estar quatre punts per sota de la mitjana catalana. A Viladecans, es van quedar a casa dues de cada cinc persones que havien anat a votar l’any 2017, quan es va assolir un rècord històric de participació (83,25 %). El barri amb menor participació va ser La Montserratina (40 %) i el de major, Sant Jordi-Gabrielistes (58 %).