Empats i triomfs cauen del cel aquesta jornada com aigua de maig

Resultats del cap de setmana

Repassem els resultats dels primers equips masculins i femenins dels clubs esportius de Viladecans.

BÀSQUET

• Segona catalana masculina

CB Abrera, 74 - Vilabàsquet, 59. Tercera derrota consecutiva per als nois de Viladecans, que s'han desfet en aquest mes d'abril i no van poder amb l'Abrera, els segons classificats i l'equip amb millor ratxa del campionat. La cita va començar amb un primer quart molt parell, amb empat a 17, tot el contrari del segon, on els locals van distanciar-se amb un 23-13, acabant el primer cicle amb deu punts de diferència. Però el pitjor quart va ser el tercer, en el que l'Abrera va aconseguir un espectacular 31-9, sumant més de trenta punts d'avantatge al marcador. En l'últim, el Vilabàsquet va reaccionar i va assecar l'atac local amb només 3 punts pels 20 visitants, però va ser insuficient per esgarrapar un nou triomf.

Bàsquet Viladecans, 49, - Cornellà BF, 53. L'equip, que havia aconseguit guanyar a alguns rivals de la part important de la classificació, en aquest cas no va ser capaç de mantenir la pressió davant un rival directe, i perd després de cinc jornades sense conèixer la derrota. L'equip va lluitar de valent, tant que al descans ja anava guanyant per vuit punts de diferència. En canvi, tot l'avenç es va destruir en el tercer quart, en què els de casa van sumar només 3 punts pels 17 visitants, resultat que va col·locar als de Cornellà per davant per primera vegada en el partit. Després, encara que els de Viladecans van guanyar l'últim cicle amb dos punts de diferència, es van quedar a prop, però no van poder aconseguir la gesta de la remuntada.

FUTBOL

• Lliga El·lit masculina

UD Viladecans, 1 - Sants, 1. Tres empats i dues derrotes és un balanç molt pobre per un equip que vol intentar arrelar-se a la categoria. Els homes d'Alberto Triguero no guanyen des del 24 de març i les jornades, convertides en autèntiques finals, passen a contratemps. Davant un dels equips directes de la competició, els de casa van ser superiors, però de nou, un gol a les acaballes del partit va condemnar a l'equip a sumar només un punt. Akram va anotar als 75 minuts, però abans del xiulet final, els de Barcelona van empatar, deixant als rivals amb 25 punts a falta de tres cites per acabar la lliga.

• Preferent femenina

UD Viladecans, 2 - Girona, 2. Mentre l'equip masculí es classifica per competicions d'Europa, les noies són terceres en aquesta categoria. I en una cita molt complicada, les locals van treure la seva millor versió per regalar un punt als aficionats i aficionades del Municipal, tallant una ratxa de tres victòries seguides de les gironines. Maria Baños va tornar a ser la protagonista molts mesos després, amb un doblet neutralitzats per les de l'est de Catalunya en dues ocasions. Les del Baix Llobregat tenen les de patir en les tres jornades que falten per acabar la temporada.

• Segona Catalana masculina

Sector Montserratina, 4 - Vista Alegre UD, 1. Després de tres setmanes sense conèixer la victòria, els nois del Sector van veure la llum aconseguint un important triomf davant el setè classificat. Amb una victòria molt coral, en la que van marcar quatre jugadors i els gols van arribar entre el minut 12 i el 89, el Sector escala quatre posicions i mira als contrincants amb certa tranquil·litat, sabent que, per mantenir la categoria, depenen d'ells mateixos. Queden sis cites encara per saber-ho.

• Quarta Catalana masculina

Athletic Viladecans, 3 - Penya Recreativa Sant Feliu, 7. Després de totes les golejades i les victòries, l'Athletic afrontava aquestes dues jornades amb les piles carregades i disposats a tot. Però davant es van trobar amb un dels millors equips de la categoria, uns rivals que només han perdut dues cites en tota la temporada, una davant el líder i, l'altra, precisament al Municipal davant l'Athletic. Per això potser anaven amb la lliçó ben apresa i no es van deixar sorprendre.

AD Rayo Viladecans, 3 - Esparraguera, 1. Segona victòria consecutiva pels de Viladecans, que pujen fins els 17 punts i les cinc victòries en la lliga. Davant un rival directe, els locals van sortir al camp decidits a guanyar, i en el minut 20 ja van anotar el primer. Després del descans, Alejandro Heredia va marcar el segon, i encara que els visitants van escurçar diferències, Tarek, en el minut 70, va confirmar que els tres punts es quedaven a Viladecans.

Futbol sala

• Primera Catalana Masculina

Penya Esplugues, 5 - Athletic Torre-roja, 5. Està sent una mala primavera per l'Athletic, que porta tres jornades sense conèixer la victòria, totes elles davant rivals directes de cara a la promoció. En aquest cas, els liles feien front als sisens classificats, els veïns de la taula classificatòria. En la tarda de diumenge, els seguidors i seguidores van viure un emocionant partit on va passar de tot. El duel va arrencar amb dos gols dels visitants, però un gol en pròpia dels de Viladecans va originar l'1-2. A partir d'aquí, els locals van créixer fins el 4-2 i els visitants fins el 4-5, però un gol a l'últim segon va condemnar als "liles" a sumar tan sols un punt i baixar fins la cinquena posició.

volei

CV Barberà, 3 - Club Volei Viladecans, 2 (14-25 /21-25 /25-19 /25-22 /15-12). Els de Viladecans es van deixar sorprendre pels quarts classificats en un partit amb molta emoció. Els del Baix Llobregat van començar guanyant els dos primers sets, però una desconnexió i relaxació en el tercer i quart va permetre als del Vallès forçar el cinquè i definitiu, en què tirant d'inèrcia van capgirar el marcador.

• Tercera catalana femenina

Magic Volei, 3 - Panteres grogues, 0 (25-20 /25-19 /25-16). L'equip local va resoldre la cita per la via ràpida, amb tres sets en què van mantenir a ratlla a les rivals i no les van metre ni tan sols acostar-se en punts. De moment, són terceres a la fase de promoció.

CV Viladecans, 3 - Institut Montserrat Sant Gervasi, 1 (26-24 /25-13 /16-25 /27-25). Aquest equip s'ha transformat i ara no hi ha rival capaç de parar-lo. De nou, les noies van sortir a per totes, resolvent amb intriga el primer set però amb solvència el segon. El tercer el van perdre, però el quart, també amb suspens, va caure en mans de les del Baix Llobregat, doblegant a les de Barcelona per anar sortint, poc a poc, del pou.

beisbol i softbol

• Lliga espanyola de softbol

Sant Boi, 7 - Softbol Viladecans, 10 / Sant Boi, 10 - Softbol Viladecans, 4. Un bon i un mal resultat davant els veïns de Sant Boi en aquest cap de setmana. mentre en el primer partit les noies van mostrar un bon ritme anotador, en el segon el cansament i l'encert local van ser claus per desestabilitzar a les de Viladecans, que continuen sisenes en la classificació.

• Lliga espanyola de Beisbol

Beisbol Viladecans, 7 - Beisbol Barcelona, 6 / Beisbol Viladecans, 4 - Beisbol Barcelona, 0. Sense gaires complicacions, l'equip local va aconseguir quatre punts que van ser suficients per vèncer al Barcelona, els novens classificats, en el segon partit, i un ajustat 7-6 en el primer que, no obstant, també els catapulta fins la sisena plaça