Amanida de cuscús

Cuscús amanida

AMANIDA DE CUSCÚS

AQUEST MES CUINEM AMB... ESPÀRRECS VERDS

Aquesta hortalissa, típica de la primavera i ben present als camps de conreu de la comarca, és interessant per a la gent amb hipertensió o retenció de líquids, perquè ajuda a eliminar-los de l'organisme, i té propietats antioxidants, afavorint la salut de les ungles, els cabells i la pell. En ser rica en fibra, ajuda a combatre l'estrenyiment, i en tenir poca aportació calòrica és bo per a dietes de pes i poc cuinat proporciona àcid fòlic, bo per a les embarassades.

 

INGREDIENTS

  • 100 g de cuscús cuit
  • 8 espàrrecs verds
  • 80 g de formatge fresc
  • Un tomàquet mitjà

 

  • 50 g de fruits secs
  • Oli d'oliva verge extra
  • Vinagre de poma
  • Sal

PREPARACIÓ PAS A PAS (5 MINUTS)

  1. Si no tenim el cuscús cuit, el podem cuinar. Mentrestant, podem pelar el tomàquet i tallar-lo a tires i també tallem el formatge fresc en petits dauets.
  2. Amb un pelador de patates, anem fent talls longitudinals dels espàrrecs i perquè quedin com si fossin tallarines. Una vegada fet, els submergim en aigua calenta i els refredem ràpidament perquè no perdin ni el color ni la textura.
  3. Per emplatar, posem a la base una muntanyeta de cuscús i, per sobre, anem posant tallarinesd'espàrrecs, el tomàquet , els daus de formatge i els fruits secs i ho amanim al gust.
Comparteix
Opina