Cigrons al parmesà

Cigrons al parmesà

Cigrons al parmesà

AQUEST MES CUINEMA AMB... LLEGUMS

És tal el seu valor nutricional que les Nacions Unides van nombrar el 2016 com l' Any Internacional de les Llegums. Són riques en proteïnes i en carbohidrats complexos, afavorint la creació d'energia constant que es consumeix lentament. Són molt baixes en calories i al ser riques en fibra donen sensació de sacietat. A més, tenen un alt contingut en ferro, especialment en cigrons. 

INGREDIENTS

  • 1 kg de cigrons
  • Una  fulla de llorer
  • Un os de pernil
  • 2 cebes grans

 

  • 250 g de formatge  parmesà en pols
  •  400 g de bacó a tires
  •  Oli d’oliva
  • Orenga i sal     

PREPARACIÓ PAS A PAS (60 MINUTS)

  1. Per coure els cigrons els haurem d’haver deixat 24 hores en remull amb un grapadet de sal. Per cuinar-los, canviem l’aigua.
  2. Quan arrenqui el bull hi afegim el llorer, l’os de pernil i uma mica de sal. Ho deixem coure a foc mig uns 45 minuts.
  3.  D’altra banda, tallemla ceba en Juliana i la sofregim fins a què es comenci a potxar. Afegim el bacó i un cop barrejat afegim un polsim de sal si ho creiem necessari .
  4. Quan ho tinguem daurat hi afegim els cigrons i ho barregem bé.
  5. Emplatem regant els cigrons amb un rajolí generós d’oli d’oliva per sobre i empolvorant amb formatge parmesà i orenga.

Nota: Si ho preferim, podem elaborar la recepta amb cigrons ja cuits, reduïnt el temps depreparació a 15 minuts.

Comparteix
Opina