Galta de vedella al vi

Recepta sense gluten

Galta de vedella al vi

AQUEST MES CUINEM AMB... HERBES AROMÀTIQUES

Les herbes aromàtiques suposen un complement imprescindible a la cuina mediterrània. El llorer, per exemple, igual que el romaní, ajuda a millorar les digestions, i alhora és força diürètic. A més, aquests resulten ideals per condimentar carns o aromatitzar olis. La farigola és molt utilitzada per millorar els símptomes del refredat comú, com la tos, ja que se li atribueixen propietats antisèptiques i desinfectants, però també digestives (per als empatxos, indigestions i flatulències).

INGREDIENTS

  • Una galta de vedella(500 g aprox)
  • Un pebrot verd
  • Un pebrot vermell petit
  • Una ceba
  • 4 dents d’all
  • 3 pastanagues
  • Un porró petit

 

  • Una cullerada de farina d’arròs
  • Una branca de farigola
  • Una branca de romaní
  • Una fulla de llorer
  • Vi negre
  • Oli d’oliva, sal i pebre

PREPARACIÓ PAS A PAS (1 HORA I 45 MINUTS)

  1. Salpebreu la galta de vedella, la poseu a foc viu amb un raig d’oli en una cassola en què us càpiguen tots els talls sense amuntegar-se. Les segellem per totes dues bandes i les reservem.
  2. Amb el mateix oli hi afegim totes les verdures (pebrot, ceba, pastanaga, porro i all) tallades a quadrats i les herbes aromàtiques (farigola, romaní i llorer) , i les saltegem sense que arribin a fer-se del tot.
  3. Afegim la galta i, als 5 minuts, hi afegim el vi negre.
  4. Quan comenci a arrencar el bull, abaixem el foc i ho tapem durant 30 minuts. Passat aquest temps, afegim mig litre de brou i les deixem a foc lent 45 minuts més. Tot seguit, rectifi quem el punt de sal i retirem la paella del foc.
  5. Reservem les galtes. Passem la salsa amb totes les verdures per la batedora i , si encara ens agrada més fi na, per un col· lador xinès.
  6. Per espessir la salsa per acompanyar les galtes, utilitzem una mica de farina d’arròs.
  7. Servim les galtes molt calentes cobertesamb la salsa.

Nota 1.  L’emplatatespotacompanyar de patates i tomàquet al forn, cebetes perla, bolets o espàrrecs de marge.
Nota 2.  El plat es pot preparar la vigília, ja que d’un dia per l’altre estarà encara més saborós.


 

Comparteix
Opina