Pastissets de carbassa

Pastissets de carbassa

Pastissets de carbassa

AQUEST MES CUINEM AMB... CARBASSA

La carbassa és una hortalissa nutritivament molt rica, especialment en betacarotens, bons per a la visió, el cabell,la pell i els ossos. També conté zinc, bo per al sistema immunològic, i molt de potasi, que ajuda a evitar la retenció de líquids – i, per tant, preveu la hipertensió i alguns trastorns renals–. A més, és molt digestiva.

INGREDIENTS

  • una carbassa petita
  •  ½ llimona
  • ½ cullerada de canyella
  • 200 g d’oli d’oliva suau
  • 400 g de farina

 

  • 180 gr de sucre
  • 60 g de moscatel
  • 40 g d’anís
  • Un polsim de sal

PREPARACIÓ PAS A PAS (90 MINUTS)

  1.  Fiquem la carbassa al forn neta entre 20 i 30 minuts , fins que es posi tova.
  2.  Obtenim els 400 g de polpa cuita que necessitarem i els barregem amb 60 g desucre, la canyella i la ratlladura de la pell de la llimona.
  3. En un cassó ho coem a foc lent sense deixar de re-menar fins a què el sucre eslligui. Reservem.
  4. Per fer la massa, en un bol gran barregem l’oli, el moscatell, l’anís, altres 60 g de sucre i la sal, remenant-ho fins que tots els ingredients quedin integrats. Afegim la farina i ho amassem fins que lligui. Fem una bola i la deixem a la nevera mitja hora tapada amb film.
  5. Passat el temps, l’estirem amb un corró entre dos fulls de paper d’enfornar, fins a aconseguir un gruix d’uns 3 mm, i la tallem en rodones d’uns 6,5 cm de diàmetre.
  6. Al mig de les rodones posem una bona cullerada de la barreja de carbassa que havíem reservat.
  7. Dobleguem la massa, segellant els costats ajudant-nos d’una forquilla per donar la forma als pastissets. Els posem al forn entre 15 i 20 minuts a 180 º.
  8. Quan estiguin daurats, els arrebossem en una safata amb els altres 60 g de sucre i els deixem refredar.
Comparteix
Opina